Ozbrojené sily dočasne pozastavili prevádzku vrtuľníkov Mi-17

Ozbrojené sily SR dočasne pozastavili z bezpečnostných dôvodov leteckú prevádzku vrtuľníkov Mi-17.

22.02.2018 18:22
SIAF 2014: Medzinárodné letecké dni Vrtuľník Mi-17 Foto: ,
Vrtuľník Mi-17 počas Medzinárodných leteckých dní SIAF na Sliači v roku 2014.
debata (8)

Jeden z vrtuľníkov by však mal byť pre potreby Leteckej pátracej a záchrannej služby v prevádzke už v najbližších dňoch. Bude do nej zaradený ihneď po vykonaní záletu, povinného po vykonaní predpísaných prác, ktoré v uplynulých dňoch absolvoval. Informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Danka Capáková.

„Z dôvodu bezpečnosti však budú ostatné vrtuľníky Mi-17 opätovne zaradené do prevádzky až po ukončení všetkých potrebných kontrol,“ uviedla Capáková. Vzdušné sily OS SR majú podľa jej slov aj naďalej v pohotovosti pozemné pátracie a záchranné skupiny letísk Vzdušných síl OS SR a v prevádzke sú aj vrtuľníky UH-60 M Black Hawk.

„Plnenie úloh pátrania a záchrany je v zmysle zákona zabezpečené v súlade so Zmluvou o vzájomnej spolupráci pri pátraní po lietadlách a poskytovaní pomoci pri záchranných akciách v prípade leteckej nehody vrtuľníkmi Leteckého útvaru Ministerstva vnútra SR,“ povedala hovorkyňa s tým, že bližšie informácie MO SR poskytne až po ukončení všetkých kontrol. „Avšak zdôrazňujeme, že bezpečnosť pilotov a posádky je pre vedenie ministerstva obrany a ozbrojených síl vždy na prvom mieste,“ uzavrela Capáková.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo obrany #vrtuľník #Mi-17 #Ozbrojené sily SR #armáda SR