Študenti nitrianskej univerzity si uctia pamiatku Jána Kuciaka a jeho snúbenice spomienkovým pochodom

Študenti Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre si v utorok 27. februára uctia spomienkovým pochodom pamiatku investigatívneho novinára Jána Kuciaka i jeho partnerky Martiny Kušnírovej. Obete vraždy boli absolventmi UKF. Ján Kuciak v Nitre študoval na katedre žurnalistiky a Martina Kušnírová absolvovala štúdium archeológie.

27.02.2018 14:09
Nitra, Ján Kuciak, spomienka, Foto: ,
Oznámenie o úmrtí Jana Kuciaka v priestoroch katedry žžurnalistiky FF UKF v Nitre, kde Ján Kuciak bol absolventom a doktorandom katedry žžurnalistiky.
debata

Ich spolužiaci i verejnosť sa na pietnej spomienke stretnú o 18. hodine. Ako uviedli organizátori na sociálnych sieťach, spomienkový pochod sa začne na dvoch miestach. Študenti žurnalistiky sa stretnú pred internátom UKF na Slančíkovej ulici a študenti archeológie pred svojou katedrou na Hodžovej ulici.

„Martina bola našou študentkou, ktorá úspešne ukončila štúdium odboru archeológie v roku 2014. Bola srdcom i telom archeologičkou. Príďte si uctiť jej pamiatku,“ uvádza sa vo výzve študentov.

Účastníci spomienkového pochodu sa stretnú pri Mariánskom stĺpe na Svätoplukovom námestí. „Tam si Janka a jeho priateľku Martinku uctíme zapálením sviečky,“ informovali študenti žurnalistiky.

Rektor Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre Ľubomír Zelenický vyjadril hlbokú sústrasť rodičom, rodinám a pozostalým v súvislosti s vraždou investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej.

„Nie je možné slovami vyjadriť dôsledky takého krutého aktu, vykonaného na dvoch mladých ľuďoch, ktorý otriasa nielen Slovenskou republikou, ale aj akademickou verejnosťou,“ uvádza sa v stanovisku, ktoré vydala UKF.

Podľa Zelenického dopadá tragická udalosť na nitriansku univerzitu o to viac, že obete vraždy študovali na Filozofickej fakulte UKF. Ján Kuciak bol absolventom katedry žurnalistiky a Martina Kušnírová zasa absolventkou katedry archeológie. "Ján Kuciak pokračoval v doktorandskom štúdiu a jeho spojenie s univerzitou trvalo až do súčasnosti.

UKF v Nitre vyjadruje touto cestou svoje hlboké rozhorčenie nad tragédiou, ktorá zasiahla životy dvoch mladých ľudí a odsudzuje akýkoľvek akt násilia spáchaného na človeku," skonštatoval Zelenický.

debata chyba
Viac na túto tému: #študenti #pietna spomienka #Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre #pochod študentov #vražda novinára Jána Kuciaka