Slovák, ktorého belgická polícia násilím vyviedla z lietadla, zomrel

Podľa informácií RTVS 40-ročný Slovák, ktorého belgická polícia v piatok násilím vyviedla z lietadla, zomrel. RTVS o tom informuje na svojej facebookovej stránke. Pripomenuli, že muž sa podľa svedkov snažil v piatok dostať do lietadla spoločnosti Ryanair z belgického Charleroi do Bratislavy násilím a nedovolil personálu skontrolovať, či má platnú letenku.

28.02.2018 11:05 , aktualizované: 11:45
debata (6)

To, či bol zákrok voči nemu neprimerane tvrdý, už vyšetrujú belgické úrady. Slovák pracoval v Belgicku ako stavebník. Ako sa pre verejnoprávny rozhlas a televíziu vyjadril riaditeľ tlačového odboru rezortu diplomacie Igor Skoček, zastupiteľský úrad v Bruseli poskytuje asistenciu pri riešení tohto prípadu, rodina si však neželá medializáciu.

„Podľa medializovaných informácií nebol v stopercentnom duševnom stave. Letisková ochranka ho spacifikovala a vyviedla z lietadla,“ píše ďalej RTVS. To, či bol zákrok voči Slovákovi primeraný a či mohol jeho následkom podľahnúť, už riešia podľa informácií RTVS belgické úrady.

Zastupiteľský úrad SR v Bruseli poskytuje asistenciu pri riešení prípadu 40-ročného Slováka, ktorého belgická polícia vyviedla v piatok z lietadla po tom, čo nedovolil personálu, aby skontroloval platnosť jeho letenky. Informoval o tom riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Igor Skoček. Informáciu o úmrtí Slováka priniesla RTVS. „Spolupracujeme pri riešení tohto prípadu a sme v kontakte s rodinou. Tá si však neželá medializáciu, čo my v plnej miere rešpektujeme,“ dodal Skoček. Incident so Slovákom potvrdilo aj mediálne oddelenie letiska Charleroi, ktoré bližšie informácie prinesie v priebehu dňa.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #tragédia #Belgicko #Slovák