V Most-Híde sú názory, že kým neodídu Kaliňák a Gašpar, výsledky vyšetrovaní budú spochybňované

Most-Híd požaduje, aby premiér Robert Fico pozastavil výkon funkcie tým osobám, ktoré sú podozrivé kontaktmi s talianskou mafiou pôsobiacou na Slovensku.

28.02.2018 12:28 , aktualizované: 15:58
TK, most hid, Bugar, Foto: ,
Predseda strany Most-Híd Béla Bugár.
debata (135)

Má ísť predovšetkým o bývalého poslanca NR SR za Smer Viliama Jasaňa, ktorý je dnes šéfom krízového manažmentu a bezpečnosti štátu na Úrade vlády SR. „Pre Most je to zásadná požiadavka,“ povedal zdroj z prostredia strany Most-Híd.

Fico v utorok odmietol bližšiu previazanosť Viliama Jasaňa, ktorý je v Bezpečnostnej rade SR, na talianskych podnikateľov z Kalábrie. Podotkol, že Jasaň má bezpečnostnú previerku na prísne tajné. K svojej asistentke Márii Troškovej, ktorá sa v článkoch takisto spomína, sa bližšie nevyjadril.

Gašpar pritom na Rádiu Expres priznal, že ju budú vypočúvať. Podľa premiéra pracujú aj s inými hypotézami ako len s talianskou mafiou.

Rôzne názory v strane

V strane Most-Híd zaznievajú názory, podľa ktorých akýkoľvek výsledok vyšetrovaní bude spochybňovaný, kým neodídu z funkcií minister vnútra Robert Kaliňák a policajný prezident Tibor Gašpar. Uviedol to zdroj z vnútra strany. Podľa informácií z Mosta-Híd sa to týka napojení na taliansku mafiu, ale aj vraždy novinára a jeho priateľky.

135 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #vražda novinára Jána Kuciaka #vládna kríza 2018