Viliam Jasaň a Mária Trošková opúšťajú svoje pozície na Úrade vlády

Odchádzajú zo svojich pozícií až do vyšetrenia vraždy novinára Kuciaka a jeho priateľky Kušnírovej. Uviedli to v spoločnom vyhlásení.

28.02.2018 16:08
debata (131)

Hlavná štátna radkyňa Mária Trošková a šéf krízového manažmentu a bezpečnosti štátu na Úrade vlády (ÚV) SR Viliam Jasaň opúšťajú až do vyšetrenia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej svoje pozície na Úrade vlády SR. Odmietajú spájanie ich mien s touto dvojitou vraždou. Oznámili to vo svojom stanovisku.

„Chceme vyjadriť úprimnú sústrasť rodinám novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. Ich smrť nami otriasla rovnako ako celou slovenskou verejnosťou. Spájanie našich mien s týmto ohavným činom niektorými politikmi či médiami je absolútne za čiarou,“ píšu v stanovisku.

Kategoricky odmietajú akúkoľvek súvislosť s touto tragédiou. „Keďže však sú naše mená zneužívané v politickom boji proti predsedovi vlády Robertovi Ficovi, rozhodli sme sa až do vyšetrenia tohto prípadu opustiť svoje pracovné pozície na Úrade vlády SR,“ uvádzajú Trošková s Jasaňom, ktorí majú mať podľa medializovaných informácií väzby na taliansku mafiu. Práve talianska stopa sa spomína ako jedna z možných pri vyšetrovaní úkladnej vraždy novinára a jeho snúbenice.

Chceme vyjadriť úprimnú sústrasť rodinám novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. Ich smrť nami otriasla rovnako ako celou slovenskou verejnosťou. Spájanie našich mien s týmto ohavným činom niektorými politikmi či médiami je absolútne za čiarou. Kategoricky odmietame akúkoľvek súvislosť s touto tragédiou. Keďže však sú naše mená zneužívané v politickom boji proti predsedovi vlády Robertovi Ficovi, rozhodli sme sa až do vyšetrenia tohto prípadu opustiť svoje pracovné pozície na Úrade vlády SR.

Viliam Jasaň
Mária Trošková
131 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda novinára Jána Kuciaka #Martina Kušnírová #vládna kríza 2018