Fico ďakuje Maďaričovi, demisiu vníma ako prejav politickej kultúry

Demisiu ministra kultúry Mareka Maďariča vníma premiér Robert Fico ako prejav politickej kultúry a gesto solidarity so žurnalistickou obcou. Uvádza sa to v stanovisku predsedu vlády Roberta Fica k podaniu demisie ministra kultúry, ktorú oznámil na dnešnej tlačovej konferencii.

28.02.2018 16:57
debata (15)

„Chcem sa poďakovať Marekovi Maďaričovi za jeho dlhoročnú prácu na Ministerstve kultúry SR a pevne verím, že ako poslanec Smeru-SD prispeje k napĺňaniu Programového vyhlásenia vlády SR,“ píše sa ďalej v stanovisku, ktoré poskytla hovorkyňa predsedu vlády Beatrice Szabóová.

Minister kultúry Marek Maďarič podáva demisiu. Oznámil to dnes na tlačovej besede. „Každý normálny človek v štáte bol zasiahnutý a zhrozený z vraždy dvoch mladých ľudí. V pondelok policajný prezident vyslovil hypotézu, že vražda môže súvisieť s prácou novinára,“ uviedol Maďarič s tým, že jeho ako ministra kultúry vražda novinára stavia pred vážne otázky, ktoré sa týkajú médií i samotnej vraždy. „Neviem si predstaviť, že budem pokojne sedieť v kresle ministra,“ dodal. Maďarič zdôraznil, že demisia je jeho osobné rozhodnutie. Nevie sa totiž ľudsky stotožniť s tým, že bol zavraždený novinár. Ráno to oznámil premiérovi Robertovi Ficovi a demisiu osobne doručí prezidentovi SR v pondelok.

Maďarič by sa mal vrátiť do parlamentu, pretože bol zvolený v roku 2016 za poslanca NR SR. Po regionálnych voľbách v novembri 2017 sa Maďarič vzdal funkcie podpredsedu Smeru-SD a zostal radovým členom strany.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #demisia #Robert Fico #Marek Maďarič #vládna kríza 2018