Fico: V koho prospech to je? Opozícia zneužíva vraždu a emócie

Cui bono, teda v koho prospech? Položil si pred novinármi otázku premiér Robert Fico na margo vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. Opozícia podľa Fica tragédiu zneužíva na zviditeľnenie seba samej.

28.02.2018 18:19
plitika premiér Fico vyhlásenie Istanbulský... Foto: ,
Predseda vlády Robert Fico.
debata (405)

„Chcem, aby si verejnosť túto otázku vážne postavila. Komu vo svetle udalosti posledných dní pomáha táto tragédia? Vláde alebo opozícii? Opozícii sa stala obyčajným politickým nástrojom ako vyhnať ľudí do ulíc a získať takýmto spôsobom moc,“ povedal Fico. Opozícia podľa jeho slov nie je schopná vyhrať vo voľbách od roku 2006 a svoje chce podľa jeho slov dosiahnuť „len cez zneužívanie tragédií“.

Opozíciu podľa Fica nezaujíma, kto bol vrahom a aký bol motív. „Oni už vraha našli, sú vyšetrovateľmi, prokurátormi a sudcami v jednej osobe. Ich jediným cieľom je kriminalizácia vlády, na čo využívajú emócie ľudí a pohnutie novinárskej obce,“ dodal Fico.

„Je mi veľmi smutno, že do roly ochrancov novinárov sa stavia človek, ktorý ich nechal nelegálne odpočúvať, o ekonomickej trestnej činnosti káže usvedčený daňový podvodník, o prepojení na mafiu hovorí skutočný mafián a na zodpovednosť a zákonnosť vyzýva užívateľ drog," povedal Fico s tým, že výsledkom tohto štýlu politiky nebude nič iné, len destabilizácia spoločnosti a rozklad štátnosti.

„Mňa, moju vládu, zaujíma objasnenie a potrestanie páchateľa. Ubezpečujem, že všetci v tom robia maximum. Usvedčenie páchateľov a ich potrestanie je dôležité pre rodinu aj krajinu,“ dodal premiér.

405 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda novinára Jána Kuciaka