Muž brutálne dobil mladého Košičana, polícia žiada o pomoc s vypátraním

Polícia hľadá agresívneho útočníka, žiada verejnosť o pomoc.

01.03.2018 14:22
debata (7)

Na stránke polície na sociálnej sieti policajti zverejnili video, kde neznámy útočník napadol mladého Košičana. Ten skončil s vážnymi poraneniami, ktoré môžu mať trvalé následky. „Košickí policajti vyšetrujú zločin ublíženia na zdraví a výtržníctva, z ktorého je obvinený 27-ročný muž z Košíc. Polícia po ňom vyhlásila pátranie. V tejto súvislosti je obvinený aj 26-ročný muž z okresu Košice okolie za neposkytnutie pomoci, neoznámenie a neprekazenie trestného činu. Prípad sa stal takmer pred mesiacom na Dominikánskom námestí v Košiciach, kde 27-ročný Košičan z doposiaľ nezistených príčin napadol mladého Košičana,“ píšu na Facebooku.

Napadnutý mladík utrpel podľa lekárskej správy zranenia s predbežnou dobou liečenia do 42 dní s hrozbou ťažkej ujmy na zdraví. Druhý z obvinených mužov sa tomuto konaniu len prizeral, píšu v popise pod videom.

„Neprejavil žiadnu snahu napadnutému mužovi pomôcť, hoci s ohľadom na viditeľné zranenia, ktoré mladík utrpel pri útoku, mohol predpokladať, že je poškodený muž v nebezpečenstve smrti alebo javí príznaky ťažkej ujmy. A to napriek tomu, že pomôcť mohol bez nebezpečenstva pre seba alebo iného, zároveň páchanie tohto skutku bez odkladu neoznámil a skutok ani neprekazil,“ píše polícia.

Pre brutálny obsah musela polícia skrátiť kamerový záznam, ktorý zverejnila. „Po obvinenom Martinovi Motykovi polícia pátra. Pomôcť môžete aj vy, a ak ste muža spoznali, prípadne sa spoznal sám, oznámte nám to na ktoromkoľvek policajnom útvare alebo na známom čísle 158. Za spoluprácu ďakujeme,“ vyzýva polícia.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Košice #bitka #agresor