Danko: Som pripravený na dialóg s prezidentom aj premiérom, aj na snem SNS

Predseda NR SR Andrej Danko vo vyhlásení apeloval na rozvahu, povedal, že v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky máme zatiaľ len indície, ale nie dôkazy. Danko je v reakcii na vyhlásenie prezidenta Kisku o dvoch možnostiach riešenia situácie na Slovensku - rekonštrukcii vlády alebo predčasných voľbách - pripravený na dialóg s prezidentom aj premiérom a ako predseda SNS aj na zvolanie mimoriadneho snemu SNS.

04.03.2018 17:06
my sme eu, mysmeeu, danko Foto: ,
Predseda NR SR AndrejDanko
debata (41)

„Nedokážem si predstaviť smútok a bolesť rodičov dvoch mladých zavraždených ľudí,“ začal Danko a vyhlásil, že vrah aj objednávateľ vraždy by mali skončiť v pekle.

„Nemôžeme byť však vyšetrovateľmi, sudcami aj katmi zároveň, rešpektujme prácu vyšetrovateľov. Emócie a unáhlené závery nič nevyriešia, povedal a osobitne zdôraznil, že vyzýva najmä politikov, aby sa zdržali a nezneužívali vraždu na svoje ciele. "Chcem vyzvať všetkých, aby obrátili svoj hnev proti skutočným páchateľom,“ povedal Danko.

Podľa Danka musíme chrániť aj medzinárodné meno Slovenska. „Vo veľa veciach je Slovensko obdivované, nie náhodou sa Slováci v v zahraničí stali premiérom a primátorom, " povedal s tým, že "musíme spojiť sily a nesmieme ubližovať nevinným, kým v prípade vraždy nebudú dôkazy o páchateľoch“. Vyjadril sa, že nedovolí absurdné intrigy a spájania a aby sa prilieval olej do ohňa.

Danko je pripravený viesť dialóg s prezidentom, premiérom a ako predseda SNS aj na zvolanie mimoriadneho snemu SNS.

„Vyzývam na rozvahu, máme indície, ale nie dôkazy,“ zopakoval Danko ešte raz slová o rozvahe a ukončil vystúpenie vetou: „Ukameňujme spolu netvorov, ale až keď budeme vedieť, kto sú páchatelia.“

Andrej Danko vystúpil s vyhlásením po prezidentovi Andrejovi Kiskovi. Pôvodne mali obaja štátnici a takisto premiér Robert Fico vystúpiť až večer vo vysielaní verejnoprávnej RTVS. Kiska svoje vystúpenie posunul na skoršiu hodinu a potom tak urobil aj Danko. (Vyhlásenie prezidenta čítajte v správe Kiska vidí dve riešenia: Rekonštrukciu vlády alebo predčasné voľby.)

© Autorské práva vyhradené

41 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko #vražda novinára Jána Kuciaka #vládna kríza 2018