Pravda zmenila majiteľa

OUR MEDIA a.s. posilnila na Slovensku, stala sa majiteľom najčítanejšieho mienkotvorného denníka Pravda.

05.03.2018 12:02

Novým vlastníkom spoločnosti P E R E X, a. s., ktorá vydáva denník Pravda a prevádzkuje webové portály pravda.sk, varecha.sk, birdz.sk, avizo.sk, moment.sk, je spoločnosť OUR MEDIA SR a.s. Jej stopercentným akcionárom je česká spoločnosť OUR MEDIA a.s., ktorú vlastní podnikateľ a senátor Ivo Valenta spolu s mediálnym magnátom Michalom Voráčkom. Do portfólia OUR MEDIA a.s. patrí niekoľko regionálnych televízií v Českej republike, Regionální televize CZ, televize Praha TV, televize TVS, TV Brno1 a webový portál ParlamentníListy.cz vrátane jeho slovenskej verzie.

"Sme radi, že sme sa dohodli na kúpe P E R E X, a.s. Na slovenskom trhu vidíme potenciál na rozvoj našich aktivít. Pravda je silná značka a máme zaujímavé projekty a plány,“ uviedol Michal Voráček, predseda predstavenstva OUR MEDIA SR a.s. Podpredsedom predstavenstva je Ján Svoboda, ktorý zastrešuje aktivity Iva Valentu v oblasti médií a cestovného ruchu na Slovensku.

Vydavateľstvo P E R E X, a. s., doteraz ovládala spoločnosť Florena, a.s., ktorej stopercentným vlastníkom bol podnikateľ Karol Biermann.

Pravda je najčítanejší mienkotvorný denník na Slovensku. Denne ho číta šesť percent slovenskej populácie, čo je viac ako 260-tisíc ľudí. Vyplýva to z prieskumu MML–TGI uskutočneného od januára do decembra 2017 spoločnosťou MEDIAN SK. Údaje o čítanosti vychádzajú z premennej – čítal(a) posledné vydanie. Pravda je súčasne najpredávanejší mienkotvorný denník na Slovensku. Priemerný denný predaj Pravdy v roku 2017 bol 36 277 výtlačkov. Webový portál pravda.sk v mesiaci január 2018 dosiahol 1 556 369 RU. Webové portály vydavateľstva P E R E X, a.s, v mesiaci január 2018 dosiahli spolu 1 647 406 RU.

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #denník Pravda