Ak sa Nicholsonová Matečnej neospravedlní, SNS podá trestné oznámenie

Slovenská národná strana vyzýva poslankyňu NR SR Luciu Ďuriš Nicholsonovú, aby sa ospravedlnila ministerke pôdohospodárstva Gabriele Matečnej (nom. SNS) za klamstvá a zúfalé pokusy spojiť mafiánov s jej osobou a aj so Slovenskou národnou stranou.

05.03.2018 15:53
debata (8)

Ako sa uvádza v reakcii SNS, ak tak Nicholsonová neurobí, SNS podá trestné oznámenie. „Dôvodom trestného oznámenia bude konanie poslankyne, ktorá účelovo poškodzuje Slovenskú národnú stranu a spája nespojiteľné veci. Dnešná tlačová konferencia jasne ukázala neodbornosť poslankyne za stranu SaS a neznalosť témy, o ktorej hovorí. SNS vyhlasuje, že nemá nič spoločné s talianskou mafiou. Lucia Nicholsonová hrubo zneužila smrť dvoch mladých ľudí len na svoje osobné ciele a zvýšenie popularity strany SaS. Ak sa SaS chce ďalej priživovať a parazitovať na tejto téme, nech tak robí, ale nech do tohto divadla nevťahuje Slovenskú národnú stranu, ktorá s tým nemá nič spoločné,“ uvádza sa v stanovisku SNS.

Vicepremiérka a ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná v reakcii na obvinenia podpredsedníčky NR SR Lucie Ďuriš Nicholsonovej (SaS) o jej údajnom prepojení na taliansku podnikateľskú skupinu z východu Slovenska počas pôsobenia v čele Slovenského pozemkového fondu (SPF) konštatovala, že ani jedno z obvinení nie je pravdivé a požaduje od Nicholsonovej ospravedlnenie. Nicholsonová sa podľa Matečnej mýli aj v niekoľkých ďalších vyjadreniach, ktoré ešte v piatok prezentovala.

„Pani Nicholsonová ma neodôvodnene obvinila z prepojenia na mafiu. Žiadne z jej tvrdení neostalo overené faktami, čím sa preukázalo, že vôbec nerozumie pozemkovému právu ani systému vyplácania podpôr na Pôdohospodársku platobnú agentúru zo zdrojov Európskej únie. Vyvodila veľmi mylné závery s nesprávnym interpretovaním faktov a zavádza tým verejnosť. Chápem, že pod vplyvom udalostí z minulého týždňa sa naštrbila dôvera a základné princípy našej spoločnosti, ale zvlášť v tejto situácii si nemôžeme dovoliť, aby prevládali obviňovania, výmysly a klamstvá,“ bránila sa na tlačovej konferencii Gabriela Matečná.

Opozičná poslankyňa sa snažila preukázať, že Gabriela Matečná ako generálna riaditeľka SPF vedela o pôsobení talianskeho klanu na východe Slovenska. Matečná údajne v roku 2015 podpísala zmluvu s Antoniom Rodom ako konateľom firmy TRA.CE.R, s.r.o. „Toto klamstvo je ľahko vyvrátiteľné. Antonio Roda sa stal spolumajiteľom a konateľom firmy až v roku 2016. Za obdobia pôsobenia generálnej riaditeľky Gabriely Matečnej v pozemkovom fonde neexistuje žiadna zmluva s firmou TRA.CE.R, kde by bol konateľom Antonio Roda, o čom svedčí aj Centrálny register zmlúv," uviedla Matečná.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Lucia Nicholsonová #Gabriela Matečná #vražda novinára Jána Kuciaka #vládna kríza 2018