Hrnko: SNS nebude tolerovať bujnenie mafiánskych štruktúr v štáte

Podpredseda SNS a predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Anton Hrnko na rokovanie tohto výboru ako mimoriadny bod zaradil aj informovanie o mimoriadnych udalostiach spojených s úkladnou vraždou investigatívneho novinára a jeho snúbenice.

06.03.2018 13:05
Anton Hrnko Foto: ,
Podpredseda SNS Anton Hrnko.
debata (12)

Hrnko po rokovaní výboru uviedol, že SNS mimoriadne znepokojuje situácia, ktorú na Slovensko priniesla vražda dvoch mladých ľudí. Práve preto sa situáciou zaoberal aj výbor.

Ďalej zdôraznil, že je potrebné dôverovať polícii, vyšetrovateľom a prokurátorom. „Vyzývam aj občanov, podporujme orgány činné v trestnom konaní pri ich práci a umožnime im svoju prácu vykonávať bez ovplyvňovania tohto konania,“ dodal

O prerastaní mafie do politiky

„Pre SNS je neprijateľné, aby akékoľvek mafistické štruktúry bujneli na politickej scéne v akomkoľvek tábore. A musíme skonštatovať, že uvedené podozrenia sa dotýkajú rovnako súčasnej opozície,“ povedal Hrnko s tým, že SNS sa postaví k tomu, aby sa od vedenia štátu odstavili ľudia čo i len so zrnkom podozrenia, žeby mohli spolupracovať s podobnými štruktúrami.

Na tému rekonštrukcie vlády uviedol, že SNS sa nebráni akejkoľvek diskusii. „Na koaličnej rade predostrieme svoje požiadavky. Zodpovedáme si však výlučne za svojich ministrov,“ uzavrel Anton Hrnko s tým, že Slovenská národná strana sa chystá situáciu zhodnotiť aj so straníckymi štruktúrami v čo najširšom formáte.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Anton Hrnko #vražda novinára Jána Kuciaka #vládna kríza 2018