Živnostník, ktorý dal lekárovi fľašu domácej slivovice, spoznal svoj trest

Na trest povinnej práce vo výmere 150 hodín odsúdil Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku živnostníka Pavla B., ktorý v marci minulého roka odovzdal primárovi v nemocnici v Prešove fľašu domácej slivovice.

06.03.2018 13:42
debata (25)

Ako vyplynulo z utorňajšieho pojednávania, obžalovaný Pavol B. trpel vážnymi zdravotnými problémami, ktoré si vyžadovali odber kostnej drene či pravidelnú návštevu hematológie. Keďže sa jeho zdravotný stav zlepšoval, chcel sa podľa vlastných vyjadrení lekárovi odvďačiť.

Stále sa to zlepšovalo a zlepšovalo, chcel som sa mu ako človeku, ktorý to riešil, odvďačiť. Povedal som si, že mu zoberiem sedmičku fľašu domácej slivovice a takto sa stalo, vypovedal v utorok na súde obžalovaný.

Z listinných dôkazov vyplynulo, že obžalovaný nebol v minulosti trestaný a za posledných päť rokov spáchal jeden dopravný priestupok, za ktorý dostal pokutu 50 eur.

Je mi strašne ľúto, že som ublížil človeku, ktorý pomáha iným ľuďom a pomohol aj mne. Aj včera som bol na vyšetrení, lebo ten človek je odborník a ja mu ďakujem. Je mi ľúto, že som mu spôsobil problémy, ospravedlňoval sa obžalovaný na súde.

Podľa rozhodnutia súdu Pavol B. bude musieť odpracovať 150 hodín. Podľa názoru súdu boli naplnené znaky skutkovej podstaty trestného činu podplácania. Obžalovaný poskytol lekárovi fľašu alkoholu pred vyšetrením. Sudca uviedol, že záujem spoločnosti je na trestaní aj takýchto trestných činov, ktoré sa možno na prvý pohľad javia menej závažné, ale je to jeden zo spôsobov ako vykynožiť korupciu v hlavách ľudí.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #trest povinnej práce #Špecializovaný trestný súd #odsúdenie