Fico ťahá Slovensko z civilizovaného sveta do arogancie moci a násilia, tvrdí Sulík

Predseda vlády Robert Fico ťahá Slovensko z civilizovaného sveta do temných kútov organizovaného zločinu, arogancie moci a násilia.

06.03.2018 16:01
debata (53)

V reakcii na vyhlásenie Fica to uvádza predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík. „Robert Fico je hlavným deštruktérom stability, právneho štátu, slobody a demokracie v našom štáte. Osobná vojna, ktorú vyvolal s hlavou štátu, je vystrihnutá z učebnice mečiarizmu a znamená definitívny rozklad vlády,“ pokračuje Sulík s tým, že jeho strana prosí občanov, aby sa nenechali uniesť emóciami a svoje rozhorčenie prejavovali pokojnou formou. „Očakávame, že demokratické spoločenstvo vo svete vyšle slovenskej verejnosti jasný signál, že spôsoby Roberta Fica sú nehodné lídra členského štátu Európskej únie," ukončil predseda SaS.

Premiér Robert Fico po stretnutí s veľvyslancami EÚ a USA uviedol, že prezident Andrej Kiska destabilizuje Slovensko spôsobom, aký je v Európskej únii nevídaný. Podľa neho úlohou prezidenta je obhajovať dobré meno Slovenska v zahraničí. Fico zároveň žiada prezidenta, aby sa vrátil do svojich ústavných koľají. Veľvyslancov informoval, že „sledujeme útok prezidenta a opozície na princípy právneho štátu a na výsledky demokratických parlamentných volieb. Kiska sa venuje politickým hrám, dal sa na stranu opozície a doteraz nič neurobil“. Premiér sa posťažoval, že mu Kiska ani len nezavolal.

53 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Andrej Kiska #George Soros #vražda novinára Jána Kuciaka #vládna kríza 2018