Matečná podáva trestné oznámenie na Nicholsonovú

"Rozhodla som sa, že na pani Nicholsonovú podám trestné oznámenie, a to by malo túto kauzu ukončiť," povedala Matečná, ktorá uviedla, že informácie, ktoré prezentovala Lucia Nicholsonová, považuje za klamstvá, ktoré poškodili jej dobré meno, ako aj dobré meno Slovenskej národnej strany.

06.03.2018 16:14
debata (105)

Klamstvá pani Nicholsonovej spôsobili, že môj otec skolaboval, povedala ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná na brífingu v nemocnici v Poprade, kde leží jej otec.

„Včera som vyvrátila klamstvá pani Nicholsonovej a poprosila som ju, aby sa ľudsky ako žena žene ospravedlnila,“ povedala Matečná a dodala, že poslankyňa sa jej neospravedlnila a v utorok prišla s novým vyhlásením.

„Slovenský pozemkový fond nemôže vypovedať zmluvu len tak, ako sa mu chce. Pani Nicholsonová si neuvedomuje, že pozemkový fond nesupluje vyšetrovateľov, políciu, ani sudcov,“ povedala Matečná k tvrdeniam Nicholsonovej, že fond nezrušil zmluvu s talianskymi podnikateľmi na prenájom pôdy ani po tom, keď dostal upozornenie od úradníka regionálneho odboru pozemkového fondu na nezákonné pôsobenie niektorých agrofiriem, aj s talianskym pozadím, na východe Slovenska. Matečná spresnila, že list s týmto obsahom riešilo právne oddelenie pozemkového fondu a to nepokladalo za potrebné nejako do veci zasahovať.

"Na záver by som chcela privítať iniciatívu predsedu NR SR Andreja Danka, ktorému sa podarilo na piatok zvolať stretnutie troch ústavných činiteľov, povedala Matečná.

Podriadení na regionálnom odbore (RO) Slovenského pozemkového fondu (SPF) v Michalovciach upozorňovali vtedajšiu generálnu riaditeľku SPF Gabrielu Matečnú na nezákonné pôsobenie niektorých agrofiriem, aj s talianskym pozadím, na východe Slovenska v roku 2012. Musela tak o tomto vedieť. Tvrdia to predstavitelia opozičnej strany SaS Richard Sulík a Lucia Ďuriš Nicholsonová.

105 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenský pozemkový fond #Lucia Nicholsonová #Gabriela Matečná #vražda novinára Jána Kuciaka