Most-Híd chce upokojenie situácie, tvrdí že nepomôžu konšpirácie ani ultimáta

Strana Most-Híd si plne uvedomuje vážnosť vzniknutej situácie na Slovensku. "Vítame každú iniciatívu smerujúcu k jej upokojeniu. Aj z tohto hľadiska súhlasíme s výzvou predsedu parlamentu Andreja Danka a jeho úsilím robiť mediáciu medzi najvyššími ústavnými činiteľmi Slovenskej republiky," uvádza sa v stanovisku, ktoré zaslala hovorkyňa strany Klára Debnár.

07.03.2018 16:47
debata (6)

Strana zároveň vyzýva všetky politické subjekty na Slovensku, aby neznemožnili hľadanie konštruktívnych riešení nezodpovedným vybičovaním napätia. „Ultimáta nepomôžu pri hľadaní spravodlivosti v súčasných kauzách. Nepomôžu však ani ničím nepodložené konšpiračné teórie o zahraničnom zásahu do slovenských veci verejných,“ uvádza sa vo vyhlásení. Strana v týchto dňoch podľa vyhlásenia intenzívne mapuje mienku ľudí v regiónoch, a tieto názory sa podľa Mostu-Híd určite premietnu aj do rozhodnutia republikovej rady strany o riešení vzniknutej politickej situácie. „Strana Most-Híd sa rozhodne s plnou zodpovednosťou, pričom vyjadrenia a činy našich partnerov v týchto dňoch silne ovplyvňujú rozhodnutie Republikovej rady,“ uzatvára vyhlásenie.

Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko v utorok vyzval na upokojenie emócií. Pre stupňujúce sa napätie a poškodzovanie mena Slovenska je podľa neho dôležité, aby sa traja najvyšší ústavní činitelia – prezident Andrej Kiska, on ako predseda NR SR a premiér Robert Fico stretli. Stretnutie navrhol na piatok 9. marca na Bratislavskom hrade o 12:00.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #vražda novinára Jána Kuciaka #vládna kríza 2018