Naď: Ak sa potvrdia slová prezidenta, je šokujúce, že Jasaň a Hoľko získali previerky

Ak sa potvrdia informácie, že Slovenská informačná služba upozorňovala kompetentných predstaviteľov štátu na aktivity mafie na východnom Slovensku, je šokujúce, že za takýchto okolností mohli Viliam Jasaň alebo Ján Hoľko získať bez problémov bezpečnostné previerky. Uviedol to v súvislosti s tvrdeniami prezidenta Andreja Kisku o varovaniach SIS bezpečnostný analytik Jaroslav Naď.

07.03.2018 17:21
debata (73)

Ako dodal, tiež nerozumie, prečo voči konkrétnym osobám spomínaným v rámci kauzy neboli vyvodené trestnoprávne dôsledky

Riaditeľ informačnej služby SIS Anton Šafárik prezidenta Andreja Kisku informoval, že SIS dlhodobo upozorňovala vybraných členov vlády na pôsobenie mafiánskej skupiny na východnom Slovensku. Počas dnešného vyhlásenia o aktuálnej situácii Kiska povedal, že ľudia majú právo vedieť, prečo členovia vlády toto dlhodobo ignorovali. Ľudia majú tiež právo počuť vysvetlenie o prepojení vládnej moci a organizovaného zločinu.

Jána Kuciaka a jeho priateľku Martinu Kušnírovú zavraždili v ich rodinnom dome vo Veľkej Mači koncom februára. V moderných dejinách Slovenska je to prvá vražda novinára. Pre vraždu už odstúpil minister kultúry Marek Maďarič. Do vyšetrenia prípadu sa vzdali svojich funkcií tajomník Bezpečnostnej rady SR Viliam Jasaň a štátna radkyňa Mária Trošková. Ich mená sa totiž vyskytovali v článku, na ktorom Kuciak pracoval. Kontakty na údajnú taliansku skupinu pôsobiacu na východnom Slovensku mal podľa medializovaných informácií aj generálny tajomník služobného úradu Ministerstva obrany SR Ján Hoľko.

73 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #vražda novinára Jána Kuciaka #vládna kríza 2018