Učitelia podporujú pochody: Nechceme sa prizerať arogancii moci

Iniciatíva slovenských učiteľov a iniciatíva „Veda chce žiť! vyjadruje solidaritu organizátorom demonštrácie "Postavme sa za slušné Slovensko".

07.03.2018 19:14
POCHOD: Nechceme spä 90-te! Martin Foto: ,
Účastníci počas pochodu Nechceme späť 90-te! v Martine, za zavraždených Jana Kuciaka a Martiny Kušnírovej.
debata (100)

Ako informoval aktivista Vladimír Crmoman, potichu sa nechcú prizerať arogancii moci v tejto krajine. „Sme zdesení z útoku na slobodu slova a vraždy nevinných ľudí. Odsudzujeme všetky formy korupcie, ktoré sú príčinou dlhodobého drancovania verejných zdrojov. Vyzývame všetkých, ktorým záleží na budúcnosti našej krajiny, aby podporili všetky právoplatné kroky, ktoré napomôžu očisteniu slovenskej spoločnosti od skorumpovaných mocenských štruktúr a prinavráteniu viery občanov v slušnosť a čestnosť,“ uviedol.

Ako dodal, existuje nádej, že po znovuzrodení dôvery v spravodlivý štát sa aj oblasť vzdelávania a vedy stane jeho samozrejmou a prirodzenou prioritou

Pochod Postavme sa za slusšné Slovensko bude tento piatok v Bratislave a ďalších mestách. Organizujú ho Katari?na Nagy Pázmany, Peter Nagy, Karolína Farská, Juraj Šeliga, ktorí organizovali aj minulotýždňový pochod Nechceme späť 90-te.

Minulý piatok si podľa odhadov prišlo uctiť pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej 20– až 25-tisíc ľudí, vrátane prezidenta Andreja Kisku.

Situácia na Námestí SNP pred pochodom.
Situácia na Námestí SNP pred pochodom.
+8Situácia na Námestí SNP pred pochodom.

Organizátori ďalej uviedli, že považujú ostatné vyjadrenia politikov za nedôstojné a necítia pri nich nič iné, ako hanbu. Vyjadrenia dokazujú, že politici nie sź ochotní vyvodiť akúkoľvek osobnú zodpovednosť za stav krajiny, ktorý viedol k zavraždeniu novinára a jeho partnerky. Krajiny, kde vláda každým dňom stráca dôveru svojich občanov.

100 debata chyba
Viac na túto tému: #Učitelia #pochod #vražda novinára Jána Kuciaka #vládna kríza 2018