Minulý týždeň vlak usmrtil v Trenčíne jedného človeka, v ohrození boli aj ďalší

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) v spolupráci s políciou zabránili v uplynulom týždni viacerým zrážkam vlaku s človekom. Muža, ktorý sa rozhodol ukončiť svoj život na trenčianskej železničnej stanici (ŽST), sa im však nepodarilo zachrániť.

12.03.2018 16:54
debata

Tragická udalosť sa stala v nedeľu (11.3.) predpoludním a vyšetrujú ju policajti. Zrážka spôsobila viac než hodinové meškanie štyroch vlakov. Osoby so samovražedným úmyslom alebo pod vplyvom omamných látok evidovali aj v Novom Meste nad Váhom, na úseku Šajdíkove Humence – Šaštín-Stráže a v Nitre.

Na úseku Spišská Belá – Podolínec prešiel vlak ponad ženu, ktorá ležala v koľajisku. Neutrpela však žiadne viditeľné zranenia.

Aj počas uplynulého týždňa mali železničiari problém s vandalmi. Zo ŽST Vráble zmizol dopravný vozík, zo ŽST Čaňa vodivé prepojky. Čakáreň na stanici Zohor vandali postriekali grafitmi. „Vandali si často neuvedomujú, že svojím správaním môžu ohroziť bezpečnosť a plynulosť železničnej dopravy, svoje aj cudzie životy,“ upozornila hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #Trenčín #muž #ŽSR #samovražda #usmrtenie