Bugár: Most-Híd chce rokovať o predčasných voľbách. V hre je aj odchod z koalície

Strana Most-Híd chce rokovať o predčasných parlamentných voľbách so SNS. Premiér Robert Fico (Smer) takúto možnosť odmieta. Ak rokovania nebudú úspešné, Most-Híd odíde z koalície. Oznámil to v pondelok predseda Mosta-Híd Béla Bugár po zasadnutí republikovej rady strany a stretnutí s Ficom. Podľa Bugára by súčasnú situáciu vyriešili iba predčasné voľby, kedy by mali byť nespresnil.

12.03.2018 22:41
bugar Foto: ,
Na snímke predseda strany Most-Híd Béla Bugár prichádza do centrály strany po informovalí koaličných partnerov Smer-SD a SNS s výsledkami republikovej rady strany Most-Híd.
debata (251)

„Republiková rada Mostu-Híd poveruje vedenie rokovať s koaličnými partnermi o možnostiach predčasných parlamentných volieb. Ak tieto rokovania budú neúspešné, strana Most-Híd vystúpi z vládnej koalície,“ citoval uznesenie rady Bugár.

Uviedol, že predseda vlády odmietol dohodnúť sa na predčasných voľbách, preto chce Most-Híd rokovať ešte so SNS. Doplnil, že pokiaľ dôjde k dohode o predčasných voľbách, ministri Mosta-Híd zostanú vo vláde. Bugár nepovedal, či jeho poslanci podporia návrh na vyslovenie nedôvery vláde, s ktorým chce prísť opozícia. „Ešte tam nie sme,“ poznamenal.

Vládna kríza a napätie prišli po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a po zverejnení Kuciakovho nedokončeného článku. Ten hovorí o prepojení politikov na kalábrijskú mafiu.

Most-Híd žiadal odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer) z funkcie, ktorý napokon odstúpil. Viacerí predstavitelia strany však pred rokovaním republikovej rady hovorili, že to už asi nestačí na upokojenie situácie a pripúšťali svoj odchod.

© Autorské práva vyhradené

251 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #vražda novinára Jána Kuciaka #vládna kríza 2018 #predčasné parlamentné voľby 2018