Úrad vlády nemusí dať plénu správu o tom, kedy ho SIS informovala o talianskej mafii

Úrad vlády nebude musieť dať Národnej rade SR správu o tom, kedy presne bol informovaný Slovenskou informačnou službou (SIS) o nebezpečenstve vyplývajúcom z pôsobenia talianskej mafie na východnom Slovensku. Plénum totiž odmietlo návrh lídra OĽaNO Igora Matoviča, aby parlament zaviazal vládu takúto správu do siedmich dní dodať.

13.03.2018 14:18
Úrad vlády Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (2)

„SIS opakovane informovala úrad vlády o nebezpečenstve, ktoré vyplýva z pôsobenia talianskej mafie na východnom Slovensku. Ale vzhľadom k tomu, že v najbližšom okolí pána premiéra sa pohybovali dvaja ľudia priamo spätí s touto mafiou, zrejme úrad vlády ignoroval upozornenie SIS,“ uviedol Matovič. Zdôraznil, že pre bezpečnosť občanov SR je potrebné vedieť, či úrad vlády tieto informácie „ignoroval“, alebo SIS „klame“.

Prezident SR Andrej Kiska nedávno uviedol, že SIS dlhodobo upozorňovala zodpovedných členov vlády na pôsobenie talianskej mafie na východnom Slovensku. Odvolával sa na informácie od šéfa SIS Antona Šafárika. Podľa Kisku má verejnosť právo vedieť, prečo členovia vlády roky ignorovali varovania zo SIS. O údajných prepojeniach vládnych politikov na kalábrijskú mafiu písal zavraždený novinár Ján Kuciak.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #SIS #Úrad vlády SR #Ndrangheta