Úrad vlády označil za lož Matovičovo tvrdenie o schôdzke Fica s Kotlebom

Premiér Robert Fico sa podľa lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igora Matoviča dnes ráno stretol s predsedom Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) Mariánom Kotlebom. Matovič povedal, že informácie získal od ľudí blízkych Smeru-SD. Úrad vlády reagoval, že je to lož.

13.03.2018 16:09 , aktualizované: 16:40
matovič Foto: ,
Líder hnutia OĽaNO a poslanec NR SR Igor Matovič (na archívnej snímke).
debata (131)

Matovič je presvedčený, že témou stretnutia bola prípadná tichá podpora Ficovej menšinovej vláde zo strany ĽSNS. „Čo iné mohli dohadovať ako to, že Fico vymení Bugára (predseda Mostu-Híd) za Kotlebu,“ vyhlásil. Trestné oznámenie na OĽANO pre podozrenie zo spáchania trestného činu úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky zo strany ĽSNS je podľa Matoviča „cynickou výhovorkou, aby kotlebovci ospravedlnili to, že musia vládnuť s Ficom“.

Matovič vyhlásil, že podľa jeho informácií minister vnútra Robert Kaliňák dal riaditeľovi Národnej protikorupčnej jednotky NAKA Róbertovi Krajmerovi príkaz, aby u Matoviča doma vykonal domovú prehliadku pod akoukoľvek zámienkou. „Fašista Kotleba ma následne obvinil z toho, že som za vraždou Kuciaka,“ vyhlásil Matovič. Toto všetko podľa neho dokazuje, že Fico a Kaliňák „urobia všetko pre to, aby neskončili v base a získali čas, aby zahladili stopy“. (Záznam z dnešnej tlačovej konferencie Igora Matoviča si môžete pozrieť tu.)

„Je to absolútna lož, ako je to už v prípade Igora Matoviča zvykom,“ uviedol tlačový a informačný obor ÚV SR.

ĽSNS dnes podala na Generálnu prokuratúru SR podnet v súvislosti s výrokom lídra hnutia OĽANO Igora Matoviča. Na zázname z pondelkovej tlačovej besedy Matoviča možno počuť, ako Matovič hovorí: „Míľnik, ktorý sme dosiahli vraždou Jána Kuciaka a jeho snúbenice by, predpokladám, mohol konečne spôsobiť aj návrat k svedomiu pri poslancoch Smeru.“

131 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kotleba #Igor Matovič #ĽSNS #vražda novinára Jána Kuciaka #vládna kríza 2018 #predčasné parlamentné voľby 2018