Kiska zatiaľ nemá abdikačný list Kaliňáka, ten sa v stredu lúčil na vláde

Prezident SR Andrej Kiska stále nemá v rukách demisiu od ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer). Ten rezignáciu na svoju funkciu oznámil v pondelok. Na sociálnej sieti Kaliňák neskôr uviedol, že "sa zúčastnil posledného zasadnutia vlády vo funkcii podpredsedu vlády a ministra vnútra".

14.03.2018 12:45 , aktualizované: 13:03
VLÁDA: 92. schôdza vlády SR Foto: ,
Zľava: Minister vnútra Robert Kaliňák a predseda vlády SR Robert Fico odchádzajú po 92. schôdzi vlády SR.
debata (51)

„Kancelária prezidenta zatiaľ nedostala abdikačný list ministra vnútra a ani nemá informáciu, kedy by mal byť doručený,“ povedal hovorca prezidenta Roman Krpelan.

Kaliňák prišiel v stredu na rokovanie vlády, podľa ministra zdravotníctva Tomáša Druckera (nominant Smeru) sa s kolegami vo vláde rozlúčil a poďakoval sa im za spoluprácu. Medzi novinárov po rokovaní vlády tentoraz osobne neprišiel.

Na Kaliňákovi demisiu sa v parlamente pýtali novinári aj poslanca za Smer Erika Tomáša. „Malo by sa tak stať v najbližších dňoch,“ povedal s dôvetkom, že podľa neho už ide iba o technickú záležitosť.

Kaliňák oznámil v pondelok (12.3.), že končí vo funkcii. Ani vtedy nepresnil, kedy by jeho abdikačný list mohol byť doručený prezidentovi. „Musím ešte dokončiť rozrobenú agendu,“ odkázal vtedy novinárom.

Svojím odchodom z funkcie chce podľa jeho slov zachovať stabilitu na Slovensku. Vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej je pre Kaliňáka vec, s ktorou sa dá podľa jeho slov veľmi ťažko vyrovnať. Verí, že vraha a objednávateľa vraždy polícia nájde. Kaliňákov odchod z funkcie žiadal koaličný Most-Híd.

51 debata chyba
Viac na túto tému: #demisia Roberta Kaliňáka #vládna kríza 2018