Žitňanskú by mala nahradiť štátna tajomníčka Mária Kolíková

Novou ministerkou spravodlivosti by mala byť podľa informácií agentúry SITA Mária Kolíková. Tá doteraz v rezorte pôsobila ako štátna tajomníčka. Kolíková by mala v prípade vzniku novej vlády nahradiť Luciu Žitňanskú, ktorá v stredu oznámila, že v novej vláde byť nechce. V strane Most-Híd sa hovorí, že ambíciou Žitňanskej má údajne byť funkcia ústavného sudcu. Kandidáti na ústavných sudcov sa budú voliť na jeseň.

15.03.2018 10:39
žitňanská Foto: ,
Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (na archívnej fotografii) oznámila, že odchádza z koaličnej vlády.
debata (2)

Novú vládu by mal viesť súčasný vicepremiér Peter Pellegrini. Ministra vnútra Roberta Kaliňáka má nahradiť doterajšia štátna tajomníčka rezortu Denisa Saková. Kaliňák oznámil svoju rezignáciu v pondelok.

Novým ministrom kultúry sa má stať doterajší poradca premiéra a poslanec NR SR Erik Tomáš. Funkcia ministra kultúry sa uvoľnila po demisii Mareka Maďariča, ktorý sa vrátil do parlamentu.V prí­pade, že Pellegrini sa stane predsedom vlády, uvoľní sa aj funkcia vicepremiéra pre informatizáciu. Podľa informácií agentúry SITA v Smere uvažujú nad tým, že by sa tejto funkcie ujal Martin Glváč, ktorý v súčasnosti pôsobí ako podpredseda NR SR a predseda poslaneckého klubu Smer.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Lucia Žitňanská #vládna kríza 2018 #predčasné parlamentné voľby 2018 #demisia slovenskej vlády #Mária Kolíková