Kandidátom na post ministra spravodlivosti má byť Gábor Gál

Horúcim kandidátom na post ministra spravodlivosti má byť Gábor Gál (Most-Híd). Denníku Pravda to potvrdil zdroj z prostredia vládnej koalície.

16.03.2018 12:41
Gábor Gál Foto: ,
Poslanec NR SR Gábor Gál za Most-Híd.
debata (38)

Koaličné strany budú nanovo skladať vládu. Nových šéfov dostanú rezorty kultúry, vnútra a spravodlivosti. Budúci premiér Peter Pellegrini (Smer), ktorý je poverený zostaviť kabinet, o konkrétnych menách vo štvrtok hovoriť nechcel. Priznal však, že k výmene dôjde na viacerých ministerstvách a má sa to podľa neho stať v priebehu dní. Rozdelenie rezortov podľa koaličných strán zostane zachované.

Čítajte viac: Mená nových ministrov zatiaľ taja

Ako nováčikovia by sa na ministerských postoch mali objaviť Denisa Saková, Erik Tomáš a Mária Kolíková.

Práve o štátnej tajomníčke ministerstva spravodlivosti Márii Kolíkovej sa hovorilo ako o možnej nástupkyni Lucie Žitňanskej (Most-Híd).

Štátna tajomníčka ministerstva vnútra Denisa Saková by zase mohla zaujať ministerskú stoličku po Robertovi Kaliňákovi (Smer).

Kreslo po Markovi Maďaričovi (Smer), ktorý podal začiatkom marca demisiu, by mal obsadiť poslanec parlamentu a mediálny poradca premiéra v demisii Erik Tomáš (Smer). Hovorí sa však aj dlhoročnom predsedovi parlamentného výboru pre kultúru a médiá Dušanovi Jarjabkovi (Smer).

© Autorské práva vyhradené

38 debata chyba
Viac na túto tému: #vládna kríza 2018 #demisia slovenskej vlády