Organizátori podujatí Za slušné Slovensko žiadajú Kisku o stretnutie

Organizátori zhromaždení Za slušné Slovensko požiadali prezidenta Andreja Kisku o stretnutie.

19.03.2018 09:52
Za slušné Slovensko v Bratislave Foto: ,
Podujatie Za slušné Slovensko v Bratislave.
debata (114)

Informoval o tom jeden z organizátorov Juraj Seliga. „Vážený pán Andrej Kiska, prezident Slovenskej republiky, v zmysle ústavy je prezident hlavou štátu, ktorá reprezentuje Slovenskú republiku navonok i dovnútra a svojím rozhodovaním zabezpečuje riadny chod ústavných orgánov. Z tohto dôvodu a vzhľadom na aktuálnu spoločenskú situáciu si Vás ako organizátori zhromaždení Za slušné Slovensko a zástupcovia občianskej verejnosti dovoľujeme požiadať o prijatie,“ uvádza sa v žiadosti zaslanej hlave štátu.

Na snímke celkový pohľad na dav ľudí počas...
Za slušné Slovensko - na bratislavskom Námestí...
+19Protestné zhromaždenia Za slušné Slovensko v...

Na stretnutí by organizátori prezidentovi radi vysvetlili svoje požiadavky a svoje ďalšie zamýšľané kroky. „Rovnako by sme s Vami chceli hovoriť o spôsobe, ako obnoviť dôveru občianskej verejnosti v štátnu moc,“ dodali.

V piatok minulý týždeň boli po celom Slovensku, ale aj v Európe a vo svete, zhromaždenia Za slušné Slovensko. Organizátori a zúčastnení žiadali vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej za účasti medzinárodných vyšetrovateľov. Vyslovili sa tiež za predčasné voľby.

114 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #pochod Postavme sa za slušné Slovensko