Generálna prokuratúra sa pozrie na pôvod majetku manželky šéfa protikorupčnej jednotky NAKA

Generálna prokuratúra sa chce pozrieť na pôvodu majetku manželky riaditeľa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry Róberta Krajmera.

20.03.2018 12:46
Robert Krajmer Foto: ,
Riaditeľ protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer.
debata (16)

Podanie na preverenie majetku Márie Krajmerovej dostala GP včera (19.3.) emailom. „Bolo odstúpené na netrestný odbor Generálnej prokuratúry SR za účelom postupovania podľa zákona o preukazovaní pôvodu majetku,“ informovala hovorkyňa GP Andrea Predajňová.

Meno Róberta Krajmera sa medializovalo v súvislosti s jeho prítomnosťou na mieste činu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Policajný prezident následne vysvetlil, že Krajmer bol na mieste v plnom rozsahu a plnil úlohy súvisiace s objasňovaním tohto trestného činu. Do pôsobnosti protikorupčnej jednotky NAKA patrí aj vyšetrovanie závažných vrážd.

Opozícia ale poukazovala na Krajmerove napojenie na vplyvného podnikateľa Norberta Bödöra, o ktorom písal aj zavraždený Kuciak.

Mária Krajmerová je obchodnou partnerkou riaditeľa kúpeľov v Trenčianskych Tepliciach. Podiel v nich vlastní práve Bödör – švagor policajného prezidenta Tibora Gašpara.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #majetok #NAKA #Róbert Krajmer #Národná protikorupčná jednotka Národnej kriminálnej agentúry