Fedor: Prezident sa stal kľúčovým politickým hráčom

V takejto vypätej situácii by mal mať podľa Fedora najsilnejší koaličný partner silné porozumenie a cit pre návrhy, ktoré môžu prispieť k upokojeniu situácie a stabilite v štáte.

20.03.2018 16:12
Martin Fedor, SDKÚ Foto: ,
Martin Fedor
debata (12)

Po minulotýždňovej demisii premiéra sa podľa poslanca NR SR Martina Fedora (Most-Híd) stal kľúčovým politickým hráčom prezident republiky. „Pre Slovensko je nesmierne dôležitý pokoj a stabilita. Robert Fico svojou demisiou vytvoril podmienky pre rokovania o novej vláde ako cesty k upokojeniu situácie. Názory a výhrady prezidenta ako aj verejnosti treba rešpektovať a počúvať,“ povedal Fedor.

V takejto vypätej situácii by mal mať podľa Fedora najsilnejší koaličný partner silné porozumenie a cit pre návrhy, ktoré môžu prispieť k upokojeniu situácie a stabilite v štáte. „V opačnom prípade vydávame krajinu nepredvídateľným silám. Treba si uvedomiť, že dôveryhodnosť inštitúcií nedosiahneme eskalovaním napätia," dodal.

Prezident Andrej Kiska nevymenuje novú vládu v zložení, ako ju navrhol Peter Pellegrini. Kiska to dnes oznámil novinárom s tým, že Pellegrini má do piatka navrhnúť novú zostavu nominantov na členov vlády. Prezident Pellegrinimu oznámil aj konkrétne výhrady k jeho návrhu.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #Martin Fedor #vládna kríza 2018 #Pellegriniho vláda