Most-Híd súhlasí so zmenou v nomináciách Smeru-SD do novej vlády

Nová nominácia strany Smer bola podľa hovorkyne Mosta-Híd Kláry Debnár prerokovaná na Koaličnej rade.

20.03.2018 17:59 , aktualizované: 18:51
SR NRSR 28.schôdza zasadnutie BAX Foto: ,
Na snímke podpredsedovia NR SR vpravo Béla Bugár a vľavo Andrej Hrnčiar (Most-Híd) počas rokovania 28. schôdze NR SR. (Archívne foto)
debata

Strana Most-Híd súhlasí s nomináciou súčasného šéfa rezortu zdravotníctva Tomáša Druckera (nominant Smeru) na post ministra vnútra. Takisto súhlasí s tým, aby ministerstvo zdravotníctva prebrala po ňom súčasná štátna tajomníčka rezortu Andrea Kalavská. Uvádza to Most-Híd v písomnom stanovisku.

Nová nominácia strany Smer bola podľa hovorkyne Mosta-Híd Kláry Debnár prerokovaná na Koaličnej rade. „Sme presvedčení, že vymenovaním novej vlády a následným vyslovením dôvery kabinetu v parlamente urobíme prvý krok k upokojeniu situácie v spoločnosti,“ dodala Debnár.

Hrnčiar: Ministerstvo vnútra potrebuje viac manažéra ako politika

„Ja som presvedčený a dúfam, že Tomáš Drucker bude priechodný pre prezidenta. Tak ako ho niektorí spochybňovali, keď išiel z pošty na ministerstvo zdravotníctva, tak ukázal manažérsku zručnosť. Ak bude vymenovaný, držím palce, aby to zvládol,“ odkázal Hrnčiar.

Pellegrini navrhol na post ministra vnútra súčasného šéfa rezortu zdravotníctva Druckera. Rezort by po ňom mala prebrať štátna tajomníčka rezortu Andrea Kalavská. Pellegrini to v utorok povedal novinárom po tom, čo sa prezident Andrej Kiska rozhodol nevymenovať novú vládu. Pellegrini chce Kiskovi v stredu (21.3.) doručiť nový návrh na vymenovanie členov novej vlády. Zmeny na ostatných pozíciách podľa neho nebudú.

debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo vnútra #Andrej Hrnčiar #Tomáš Drucker #Pellegriniho vláda