Strana SMK pozýva demokratické opozičné strany za okrúhly stôl

Podľa Strany maďarskej komunity je potrebná jednota parlamentnej opozície.

23.03.2018 15:27
József Menyhárt Foto: ,
Šéf SMK József Menyhárt.
debata (12)

Strana maďarskej komunity chce pozvať všetky opozičné parlamentné aj mimoparlamentné strany k okrúhlemu stolu, aby zjednotili svoj postup pred voľbami do Národnej rady SR. Ako dnes uviedol predseda SMK József Menyhárt na tlačovej besede, z diskusie nechce SMK vylúčiť žiadnu demokratickú stranu. „Je dôležité, aby sme začali s rokovaniami teraz, pretože je možné, že sa nedohodneme za pár dní. Chceme osloviť najmä najsilnejšie strany, ktoré sú v súčasnosti súčasťou parlamentu,“ uviedol Menyhárt.

Na otázku, ktoré strany ešte pre SMK prichádzajú do úvahy, odpovedal Menyhárt, že aj KDH a rovnako tak novovzniknuté strany Spolu a Progresívne Slovensko. „Aj s týmito stranami chceme debatovať na tému spojenia síl. SMK však nechce byť súčasťou cudzej kandidátky a chce ísť do parlamentných volieb samostatne. Platí, že v tejto situácii sú najlepším riešením predčasné voľby, budeme však podrobne sledovať aj vývoj preferencií jednotlivých strán, pretože je možné, že časť voličov maďarskej komunity opustí stranu Most-Híd,“ doplnil predseda SMK Menyhárt.

Podľa mimoparlamentnej strany je výmena ministrov v súčasnej vláde SR iba kozmetickou úpravou a nejde o krok smerom vpred. O výsledkoch rokovaní s opozičnými stranami bude SMK informovať po ich skončení.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Politika #opozícia #SMK #József Menyhárt