Bugár: Ospravedlňujem sa za všetko, čím si ľudia za tento mesiac museli prejsť

Líder koaličného Mosta-Híd Béla Bugár uznáva, že za posledný mesiac sme ako krajina prešli cez pravdepodobne najturbulentnejšie obdobie v novodobej histórii. V mene svojej strany sa preto ospravedlňujem za všetko, čím si občania za tento mesiac museli prejsť.

24.03.2018 16:13
debata (152)

„Pevne verím, že nová vláda obnoví vieru občanov v politiku a umožní nám ako krajine napredovať,“ uviedol na sociálnej sieti. Podľa Bugára však nemožno zo zreteľa strácať to podstatné, a to je vyšetrenie vraždy dvoch ľudí a káuz, ktoré sa okrem iného objavili v ostatných dňoch. „Toto je základná požiadavka ľudí na námestiach. Predčasné voľby by tento krok značne oddialili. Boli by nezodpovedným a nerozumným krokom. Potrebujeme po týchto šokujúcich udalostiach obnoviť riadny chod krajiny a robiť všetko pre to, aby sa situácia upokojila. Snahy a kroky Mosta-Híd nie sú vzdialené od požiadaviek na zhromaždeniach,“ uistil.

Na margo novej vlády Petra Pellegriniho (Smer) poznamenal, že pravdepodobne sa nikdy nenájde taká, ktorá by bola ideálna pre sto percent ľudí požadujúcich zmenu. „Ale sme presvedčení, že nová vláda pána Pellegriniho je takou vládou, ktorá sa v najväčšej možnej miere blíži k akceptácii verejnosti. Vítame konštruktívny duch týchto rokovaní a sme presvedčení o tom, že deklarovaná snaha pána Pellegriniho presadiť nový spôsob voľby policajného prezidenta, návrh zákona o policajnej inšpekcii, ktoré sa do Programového vyhlásenia vlády dostali z iniciatívy Mosta-Híd, situáciu naďalej budú upokojovať,“ dodal.

152 debata chyba
Viac na túto tému: #vládna kríza 2018