Štátna tajomníčka Jankovská mala zobrať úplatok. Ona obvinenia odmieta

Štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská sa mala podieľať na násilnom prebratí podniku. Tvrdí to muž, ktorý sa vraj bojí o život. Navyše tvrdí, že Jankovská vzala úplatok. Štátna tajomníčka to odmieta.

27.03.2018 07:36 , aktualizované: 14:20
statna tajomnicka, ministerstvo spravodlivosti... Foto: ,
Štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská.
debata (151)

Jankovská sa ešte ako sudkyňa mala podieľať na násilnom prebratí trenčianskeho podniku pôvodným majiteľom a vziať aj veľký úplatok. Informáciu priniesol portál tvnoviny.sk.

Muž na nahrávke, ktorú má portál k dispozícii, tvrdí, že Jankovská „mala priateľský vzťah s mafiánskym bossom Petrom Čongrádym. On osobne mal pre neho na prelome milénia pracovať a dodnes figuruje aj v mafiánskych zoznam v skupine sýkorovcov.“

„Toto vyhlásenie som sa rozhodol urobiť z bezpečnostných dôvodov. Lebo sa môže stať, že budem násilne alebo nenásilne perzekuovaný," vyhlásil muž z nahrávky Michal Vida.

Ďalej tvrdí, že Čongrády chcel získať trenčiansky podnik Fatima a to tak, že jeho majiteľov dá zavrieť do vyšetrovacej väzby. Našli údajne muža, ktorý majiteľov baru obvinil z vydierania. Tých napokon aj poslali za mreže. „Peter Čongrády vraj manželke jedného z nich prisľúbil, že ich z väzby dostane, ale musia na neho prepísať podnik,“ informuje portál.

O to, aby ich z väzby prepustili sa mala postarať súčasná štátna tajomníčka a vtedajšia sudkyňa okresného súdu v Trenčíne – Monika Jankovská.

Majiteľov baru napokon po dvoch rokoch prepustili. O veci rozhodoval senát, ktorému Jankovská predsedala. Podľa svedka za to mala dostať tri milióny korún.

Generálna prokuratúra uviedla, že preverí všetky podania, ktoré sa týkajú podozrení z korupcie Moniky Jankovskej.

„Na základe medializovaných informácií prokurátor trestného odboru GP SR preskúma zákonnosť postupu a rozhodnutia orgánov činných v trestnom konaní o uvedených dvoch podaniach,“ uviedla v stanovisku hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

Monika Jankovská sa pre portál vyjadrila, že „s pánom Čongrádym nemala absolútne žiadny vzťah“. Túto osobu vôbec nepoznám," povedala Monika Jankovská pre portál. Tvrdí, že útoky na jej osobu a rodinu trvajú už niekoľko rokov.

„Zvážim podanie trestného oznámenia na pána Vidu, pretože jeho tvrdenia sú absolútne nepravdivé a naozaj poškodzujú moju osobu, zasahujú do mojej práce, dokonca sa to dotýka už aj mojich detí, pretože útoky boli vedené aj voči mojim synom a tí naozaj nemôžu za to, akú prácu som ja vykonávala," cituje portál Jankovskú.

151 debata chyba
Viac na túto tému: #Monika Jankovská