Nie je to len o Jankovskej. S mafiou spájajú aj prokurátora z Trenčína

Nie len štátna tajomníčka Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky, ale aj prokurátor z Trenčína mal údajne prevziať miliónový úplatok od mafiánskeho bosa Petra Čongrádyho, ktorý figuruje na mafiánskych zoznamoch ako člen skupiny sýkorovcov.

29.03.2018 07:49
debata (50)

Informoval o tom webový portál televízie Markíza tvnoviny.sk. Ten napísal, že prokurátor Adolf Pompa sa údajne nepriamo podieľal na násilnom prebratí podniku Fatima pôvodným majiteľom. Prokurátor mal vziať úplatok za to, že sa neodvolá voči rozhodnutiu Moniky Jankovskej, ktorá pôsobila ako sudkyňa. Prokurátor však odmieta akékoľvek obvinenia s tým, že majiteľov baru nepozná.

Michal Vida, Muž na nahrávke, ktorú má portál k dispozícii, tvrdí, že Čongrády chcel získať trenčiansky podnik Fatima a to tak, že jeho majiteľov dá zavrieť do vyšetrovacej väzby. Našli údajne muža, ktorý majiteľov baru obvinil z vydierania. Tých napokon aj poslali za mreže. „Peter Čongrády vraj manželke jedného z nich prisľúbil, že ich z väzby dostane, ale musia na neho prepísať podnik,“ informuje portál.

O to, aby ich z väzby prepustili sa mala postarať súčasná štátna tajomníčka a vtedajšia sudkyňa okresného súdu v Trenčíne – Monika Jankovská.

„Všetkých prepustila na slobodu, pričom podľa dohody sme niesli peniaze aj prokurátorovi Pompovi, ktorý dostal za svoje služby rovný milión korún," povedal pre televíziu svedok a bývalý spolupracovník Petra Čongrádyho Michal Vida.

50 debata chyba
Viac na túto tému: #mafia #Peter Čongrády #Monika Jankovská