Počas MS vo futbale 2018 sa fanúšikovia do Ruska dostanú aj bez víz

Rusko umožní počas nadchádzajúcich majstrovstiev sveta vo futbale fanúšikom bezvízový vstup do krajiny. Informovalo o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR na svojej internetovej stránke.

29.03.2018 14:17
Jekaterinburg,, rusko, futbal, majstrovstvá sveta Foto:
Šesťdesiatštyri zápasov majstrovstiev sveta bude hostiť celkovo 12 štadiónov v 11 ruských mestách. Na známke je aréna v Jekaterinburgu.
debata (1)

„V termíne od 4. júna – 25. júla umožní Ruská federácia bezvízový vstup občanom tretích krajín, ktorí sa budú ako diváci zúčastňovať na zápasoch. Podmienkou bezvízového vstupu je predloženie platného cestovného dokladu a personalizovaného preukazu fanúšika FAN-ID. Cestovný pas musí byť platný najmenej 6 mesiacov po skončení platnosti FAN-ID,“ píše MZVaEZ.

O tento preukaz možno podľa slovenského rezortu diplomacie požiadať po zakúpení vstupenky na futbalové zápasy na stránke www.fan-id.ru alebo v jednom z výdajných miest FAN-ID.

Na tomto webe je možné nájsť aj podrobné informácie o podmienkach vydania tohto preukazu i zoznam výdajných miest.

Šampionát sa po prvý raz uskutoční na ruskej pôde. Bude sa konať v dňoch 14. júna – 15. júla 2018. Šesťdesi­atštyri zápasov majstrovstiev sveta bude hostiť celkovo 12 štadiónov v 11 ruských mestách – Moskve (2), Petrohrade, Kaliningrade, Kazani, Nižnom Novgorode, Samare, Volgograde, Saransku, Rostove nad Donom, Soči a Jekaterinburgu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2018 Rusko