Laššáková sa stretne so svojimi kritikmi, presvedčiť ich mieni prácou

Ministerka kultúry Ľubica Laššáková (Smer) sa po Veľkej noci plánuje stretnúť s ľuďmi, ktorí podpísali výzvu za jej výmenu. Kritikov o svojej kompetentnosti mieni presvedčiť prácou v rezorte. Prijatie ponuky viesť ministerstvo kultúry, neľutuje.

29.03.2018 17:11
Kiska, Laššáková Foto: ,
Na snímke vpravo prezident SR Andrej Kiska a vľavo kandidátka na ministerku kultúry SR Lubica Laššáková (Smer) počas prijatia 21. marca 2018 v Bratislave.
debata (1)

„Už som avizovala, že sa po Veľkej noci stretnem so signatármi výzvy, rada si ich vypočujem a rovnako rada prijmem všetky dobré nápady ako spoločne pomôcť slovenskej kultúre,“ uviedla Laššáková. Signatárom výzvy chce odpovedať prácou a výsledkami.

„V kultúrnej oblasti sa pohybujem už niekoľko rokov, mám manažérske skúsenosti. A veľmi dobre viem, že som naskočila do rozbehnutého vlaku,“ odpovedala na otázky ohľadom jej kompetentnosti v oblasti kultúry. „Ak chcete nezávislý pohľad, stačí sa pozrieť do Banskej Bystrice. Opýtať sa ľudí pôsobiacich v kultúre nielen v tomto meste, ale v celom kraji, čo som robila a aké výsledky sme dosiahli,“ doplnila.

Rozhodnutie prijať ponuku viesť rezort neľutuje. „Vážim si ponuku od pána premiéra. Musím priznať, že ma prekvapila, možno až zaskočila. Pozícia ministerstva i samotného ministra bola v mojich očiach vždy veľmi významná,“ vysvetlila.

Laššáková nastúpila do rezortu po Marekovi Maďaričovi (Smer), ktorý ho viedol dlhé roky. Maďarič odstúpil po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Neskôr sa zmenila celá vláda, keďže Robert Fico (Smer) podal demisiu a došlo k rekonštrukcii kabinetu, nastúpila exekutíva pod vedením Petra Pellegriniho (Smer). Nomináciu Laššákovej kritizujú viaceré osobnosti z oblasti kultúry.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubica Laššáková