Maďarič: RTVS hazarduje s dôveryhodnosťou, otvorený list chápem

04.04.2018 12:48
Marek Maďarič
Exminister kultúry Marek Maďarič. Autor: ,

RTVS podľa bývalého ministra kultúry a dnes člena parlamentného výboru pre médiá Mareka Maďariča (Smer) hazarduje s dôveryhodnosťou nadobudnutou v minulých rokoch, keď sa zbavuje takých skúsených a kvalitných redaktorov, ako je Oľga Baková.

Ako povedal Maďarič, je to ďalší v rade znepokojujúcich signálov po zrušení Reportérov a nečakaných zmenách vo vedení spravodajstva. „Aj v tejto súvislosti plne chápem otvorený list redaktorov RTVS,“ povedal Maďarič.

Na napätú atmosféru v spravodajstve verejnoprávneho Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS), na prácu v nepriateľskej atmosfére i na obavy z toho, či je vedenie spravodajstva RTVS schopné ochrániť redakciu pred silnými tlakmi z vonkajšieho prostredia upozorňujú v otvorenom liste členovia sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS.

Otvorený list, v úvode ktorého sa obracajú na poslucháčov a divákov RTVS, adresovali médiám a dali na vedomie aj generálnemu riaditeľovi RTVS Jaroslavovi Rezníkovi a Rade RTVS. O liste v mene podpísaných redaktorov a ďalších pracovníkov spravodajstva a publicistiky informoval editor spravodajstva RTVS Tomáš Mrva.

Z RTVS bola tento mesiac prepustená šéfeditorka zahraničného vysielania v Slovenskom rozhlase Oľga Baková.

#RTVS #Oľga Baková #Marek Maďarič
Flower box červená kocka "L" farebné minigerbery

Passion červené ruže

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk