Nočná naháňačka v Bratislave sa skončila nárazom do autobusu

Stredajšia nočná naháňačka osobného vozidla, ktoré sa snažila policajná hliadka zastaviť v Senci, sa skončila až v Bratislave nárazom do stojaceho vozidla MHD. Auto šoférovala 20-ročná vodička, ktorá mala v tom čase zákaz činnosti vedenia motorových vozidiel. Mladú vodičku po riskantnej jazde polícia zadržala. TASR informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

04.04.2018 17:12
debata (29)

Vozidlo značky BMW spozorovala policajná hliadka okolo 0.30 h na križovatke ulíc Tehelná a Trnavská v Senci.

To malo jazdiť po vozovke zo strany na stranu, čím vzniklo podozrenie, že vodič môže byť pod vplyvom návykovej látky. Hliadka sa pokúsila auto zastaviť, vodička však na jej výzvu nereagovala, zrýchlila a začala unikať smerom na obec Blatné. Následne zišla na diaľnicu D1 a napriek svetelnej a zvukovej výstrahe polície pokračovala v jazde do Bratislavy.

V hlavnom meste pokračovala naháňačka cez križovatku ulíc Rožňavská a Studená a ďalšie križovatky nerešpektovaním signalizačných zariadení a dopravných značení. Vozidlo nezastavilo ani to, že sa na Račianskej ulici dostalo do električkového koľajiska.

„Ani táto skutočnosť vodiča nezastavila a v jazde vodič pokračoval, pričom po tom, ako z koľajiska vyšiel, narazil do vozidla MHD stojaceho na zastávke. Po tomto náraze zostalo vozidlo stáť,“ priblížil Szeiff. Vodička javila známky bezvedomia, keď sa prebrala, bola zaistená.

Príčiny a okolnosti dopravnej nehody sú podľa Szeiffa predmetom vyšetrovania, rovnako tak aj vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti voči vodičke. Polícia však v tejto súvislosti opätovne apeluje na vodičov, aby jazdili bezpečne, sústredili sa na šoférovanie a rýchlosť jazdy vždy prispôsobili svojim schopnostiam a vlastnostiam motorových vozidiel. Tí by mali taktiež dbať na dodržiavanie právnych predpisov, najmä zákona o cestnej premávke a uposlúchnuť pokyn, respektíve výzvu policajta.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #auto #prenasledovanie #senec #jazda #náraz #policajná hliadka