Prokurátor z Prievidze, ktorý odmietol fúkať, putuje do väzby

Prokurátor z Prievidze, ktorý pri nočnej kontrole polícii odmietol skúšku na požitie alkoholu, si na súd počká vo väzbe. Rozhodol o tom žilinský Krajský súd, ktorý zmenil predchádzajúci verdikt Okresného súdu v Dolnom Kubíne. Prokurátor Marko S. (41) je obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu hrozí trest až na jeden rok a v prípade uznania viny by navyše prišiel aj o prácu.

05.04.2018 15:19
súdna sieň, súd Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (20)

„Krajský súd v Žiline rozhodol o sťažnosti prokurátora proti uzneseniu o nevzatí obvineného do väzby. Obvinený bol vzatý do väzby nakoľko existuje dôvodná obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu,“ informovala hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Lenka Belavá.

Marko S. pôsobí na Okresnej prokuratúre v Prievidzi. Jeho nadriadení prípad sledujú. Či mu však bol pozastavený výkon funkcie, nepovedali. „Krajská prokurátorka Krajskej prokuratúry Trenčín bude voči podriadenému prokurátorovi Okresnej prokuratúry Prievidza postupovať podľa príslušných ustanovení zákona, pričom o ďalšom postupe bude rozhodnuté po právoplatnom rozhodnutí súdu v predmetnej trestnej veci,“ informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý.

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 41-ročný Marko S. za to, že sa v noci zo štvrtka na piatok odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol pri policajnej kontrole v oravskej obci Párnica. Následne odmietol aj lekárske vyšetrenie, či nie je ovplyvnený návykovou látkou. Policajti mu preto obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #prokurátor #Prievidza #dychová skúška