Súdne pojednávanie vo veci Kiskovho pozemku vo Veľkom Slavkove odročili

Súdne pojednávanie ohľadom prevodu pozemkov v katastri obce Veľký Slavkov pod Tatrami, ktorých majiteľom je prezident SR Andrej Kiska, je odročené.

05.04.2018 17:28
Veľký Slavkov, pozemok A. Kisku Foto: ,
Pozemok, ktorý Andrej Kiska (na snímke) nadobudol za sporných okolností, má v katastri Veľkého Slavkova 1,2 hektára. Ide o parcelu pri lese, ceste a s nádherným výhľadom na Tatry.
debata (3)

Sudca Okresného súdu Poprad vyhovel v uvedenej sporovej veci žiadosti žalovaného a zrušil termín verejného pojednávania stanovený na 6. apríl tohto roku, uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Prešove a okresných súdov v jeho pôsobnosti Ivana Petrufová.

O zrušenie piatkového termínu požiadal práve Kiska. Nový termín zatiaľ stanovený nebol, k jeho stanoveniu dôjde až v závislosti od doručenia vyjadrenia žalovaného k zmene petitu žaloby žalobcom. Tá bola súdom posielaná na zaujatie procesného stanoviska, dodala hovorkyňa.

Prezident sa už dávnejšie vyjadril, že tento súdny spor o pozemok je smutný príbeh. Predstavte si, že si kúpite byt a po 20 rokoch vám zaklope na dvere niekto, od koho ste byt nekupovali, a povie vám, že on je majiteľ bytu. Nepoznáte ho, nikdy ste ho nevideli.

Smutné je aj to, že pokiaľ na druhej strane skutočne došlo k nezákonnému prevodu vlastníckych práv, tak sme sa na súde stretli dve poškodené strany, konštatoval koncom januára prezident na svojej facebookovej stránke. Očakáva, že súd rozhodne a nájde spravodlivosť.

Vo svojom vyjadrení deklaroval, že kúpil pozemok od istého človeka a nemal najmenšiu predstavu, že by na ňom bola akákoľvek ťarcha. Ku kúpe daného pozemku došlo podľa Kisku na základe inzerátu asi pred 16 rokmi. S manželkou si chceli postaviť rodinný dom a hľadali vhodný priestor.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľký Slavkov #Andrej Kiska #odročenie #kauza Veľký Slavkov #súdne pojednávanie