Vznikajúca strana Za slušné Slovensko poslala organizátorom zhromaždení list

Prípravný výbor politickej strany Za slušné Slovensko poslal organizátorom zhromaždení Za slušné Slovensko otvorený list.

06.04.2018 08:32
šeliga, kiska, za slušné slovensko Foto: ,
Na snímke uprostred zástupca iniciatívy Za slušné Slovensko Juraj Šeliga počas tlačového brífingu po stretnutí s prezidentom SR Andrejom Kiskom.
debata (91)

Vyjadruje im v ňom podporu v organizácii zhromaždení a žiada o stretnutie. „Sme na rovnakej lodi,“ píšu v liste zakladatelia novej strany.

Vznikajúca strana zároveň vyzýva občanov, vrátane organizátorov zhromaždení, aby sa k nim pridali. „Sme otvorení možnosti, že zo strany časom, až bude dostatok slušných a odhodlaných ľudí pre politiku, odídeme. Ide nám o to, aby sme aktivovali hlas ľudí z ulíc v politike,“ vyhlasuje.

Organizátori boli z registrácie strany nepríjemne prekvapení a avizovali právne kroky. „My sme sa obrátili na právnikov, lebo to považujeme za hyenizmus. Ľudia sa tu pokojne zhromažďujú, hovoria, že sa nebude zakladať politická strana a potom niekto príde a zneužije túto značku,“ povedal jeden z organizátorov Juraj Šeliga.

Za vznikom strany je bývalá redaktorka STV a exhovorkyňa Ľubomíra Jahnátka (Smer-SD) z čias jeho ministrovania v rezorte pôdohospodárstva Magda Želeňáková. Okrem nej sú v prípravnom výbore Radko Olej z Košíc a Peter Hardoň z Vlkoviec. Už oznámili Ministerstvu vnútra (MV) SR, že idú zbierať podpisy. Oznámenie je na webstránke ministerstva. Na registráciu strany je potrebných aspoň 10.000 podpisov.

MV TASR potvrdilo, že doposiaľ nikto stranu s názvom Za slušné Slovensko neregistroval. „Momentálne sme v zmysle zákona o politických stranách a politických hnutiach uverejnili oznámenie prípravného výboru, že 29. marca 2018 začali zbierať podpisy na založenie strany s týmto názvom,“ uviedol hovorca rezortu Petar Lazarov. Počas 180 dní sa teda iná strana s týmto názvom nedá zaregistrovať.

91 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Jahnátek #Smer #Za slušné Slovensko #Magda Želeňáková