Sulík: SaS je najlepšie pripravená na prevzatie zodpovednosti za Slovensko

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) ponúka občanom Slovenska slušnú a funkčnú alternatívu a je najlepšie pripravenou stranou na prevzatie zodpovednosti za našu krajinu. Po 11. kongrese SaS to v Žiline povedal predseda strany Richard Sulík.

07.04.2018 09:28 , aktualizované: 21:21
SaS, sloboda a solidarita, richard sulík,... Foto: ,
Šéf SaS Richard Sulík.
debata (120)

Delegáti zvolili na sobotňajšom sneme štyroch nových členov Republikovej rady, najvyššieho orgánu SaS medzi jednotlivými kongresmi. Stali sa nimi Ľubomír Galko, Jana Kiššová, Karol Galek a Natália Blahová. Novým členom Dozornej a rozhodcovskej komisie sa stal Karol Ides.

SaS predstavila na kongrese osem reformných priorít: Slovensko ako sebavedomý člen Európskej únie (EÚ), Špičkové podnikateľské prostredie, Bezpečný a spravodlivý štát, Riešenie rómskych osád, Jednoduchý sociálny a odvodový systém, Kvalitné školstvo, Fungujúce zdravotníctvo a Štíhly a efektívny štát.

Tieňovú vládu predstavia na jeseň

Strana má podľa jej lídra veľmi solídne vybudované zázemie. „Dvesto členov, každý s hlasovacím programom na kongrese, vyše 6000 priateľov slobody, Liberálny dom v dennom plnom nasadení a osem krajských kancelárií. Zástupcu v každom okrese, deväť auditov bez výhrad, Republikovú radu, predsedníctvo, finančnú rezervu na všetky prichádzajúce voľby, nový web, verejný aj individuálny intenzívny kontakt s voličmi, profesionálnu komunikáciu s médiami a mnohoročné skúsenosti. Občanom Slovenska ponúkame slušnú a funkčnú alternatívu a tvrdím, že SaS je najlepšie pripravenou stranou na prevzatie zodpovednosti za našu krajinu,“ uviedol pred delegátmi snemu Sulík.

Predseda strany v príhovore k delegátom kongresu povedal, že tieňovú vládu predstavia pravdepodobne na jeseň. „Roky trvalo, kým sa vykryštalizoval náš kvalitný tím a ešte tento rok, pravdepodobne na našej programovej konferencii, predstavíme tieňovú vládu,“ povedal Sulík.

Do volieb samostatne

Zároveň zdôraznil, že SaS pôjde do volieb samostatne. „Rozumiem želaniu mnohých našich voličov, aby sme sa spojili s ďalšími opozičnými stranami. Ale rozhodli sme sa takto, pretože na to máme. Do volieb pôjdeme v čestnej a férovej súťaži o najlepšie riešenia. Budeme vysvetľovať voličom, že voľba nie je o menšom zle, ale o väčšom dobre. A že aj keď nemusia s nami súhlasiť vo všetkom, tak je nekonečnekrát lepšie dať hlas nám, ako ho zahodiť voľbou strany, ktorá sa do parlamentu nedostane,“ podotkol líder SaS.

Až po voľbách bude podľa neho SaS hľadať programovú zhodu so stranami, s ktorými sa pokúsi vytvoriť funkčnú vládu. „Vládu, ktorá bude garantom spravodlivosti a slobody. Garantom jedného z najlepších podnikateľských prostredí v EÚ,“ dodal Sulík.

120 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Kongres #snem #SASKA