Fico vyjadril úprimnú sústrasť rodine Pavla Pašku, podpísal sa do kondolenčnej knihy

Predseda strany Smer Robert Fico a niekoľko ďalších členov strany sa podpísalo do Kondolenčnej knihy v súvislosti s úmrtím bývalého predsedu NR SR Pavla Pašku.

09.04.2018 12:26 , aktualizované: 12:53
NRSR Kondolenčná Kniha Paška Smer Foto: ,
Na snímke expremiér SR a predseda Smeru Robert Fico sa zapisuje do kondolenčnej knihy v súvislosti s úmrtím bývalého predsedu NR SR Pavla Pašku v priestoroch Národnej rady SR v Bratislave v pondelok 9. apríla 2018. Pavol Paška zomrel na infarkt vo veku 60 rokov. Skonal v piatok dopoludnia 6. apríla 2018 v areáli Železničnej nemocnice s poliklinikou Košice. Paška bol predsedom parlamentu dvakrát. Svoje druhé funkčné obdobie však ukončil predčasne v roku 2014 v súvislosti s kauzou predraženého piešťanského CT prístroja. Vo funkcii predsedu parlamentu Pašku nahradil práve terajší premiér Peter Pellegrini. Do roku 2016 bol aj podpredsedom Smeru.
debata (81)

Robert Fico vyjadril úprimnú sústrasť rodine, známym a priateľom zosnulého politika a dodal, že je mu ľúto, že niektorí ľudia sa ani pokiaľ ide o smrť neštítia urážkam.

Fico opäť povedal, že podľa neho sa pod zdravotný stav a odchod Pavla Pašku podpísali aj útoky novinárov na jeho osobu. Apeloval na nich, aby v utorok rešpektovali súkromný charakter poslednej rozlúčky.

„Všetkých nás doslova šokovalo, keď sa v piatok (6.4.) ráno ako blesk rozšírila správa, že nás takto rýchlo a bez rozlúčenia opustil. Bol to náš nielen vynikajúci kolega, ale aj osobný priateľ každého z nás,“ poznamenal.

Robert Fico pripomenul, že Paška bol pri historickej integrácii stredoľavých politických strán. „Dal dohromady sedem subjektov, pričom tento počin nemá obdobu na slovenskej politickej scéne. Bol pri všetkých vážnych rozhodnutiach Smeru-SD a reprezentoval stranu aj ako predseda NR SR. Ako predseda parlamentu sa snažil aj vo vzťahu k protivníkom vytvárať pozitívnu pracovnú atmosféru, vyvíjal úsilie na dosahovanie kompromisov. Počas jeho pôsobenia bol prijatý celý rad ústavných zákonov,“ rekapituloval šéf Smeru-SD. Poukázal tiež na Paškovo rozhodnutie pustiť sa do rekonštrukcie Bratislavského hradu či do projektu postavenia sochy kráľa Svätopluka.

Pavol Paška zomrel na infarkt vo veku 60 rokov. Skonal v piatok (6.4.) dopoludnia v areáli Železničnej nemocnice s poliklinikou Košice. Paška bol predsedom parlamentu dvakrát. Svoje druhé funkčné obdobie však ukončil predčasne v roku 2014 v súvislosti s kauzou predraženého piešťanského CT prístroja. Do roku 2016 bol aj podpredsedom Smeru-SD.

81 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Pavol Paška