Odborový zväz profesionálnych hudobníkov vyjadril ministerke kultúry Laššákovej podporu

Odborový zväz profesionálnych hudobníkov Slovenska ÚNIA na svojom zasadnutí Rady predsedov prijal 7. apríla stanovisko, v ktorom deklaruje plnú podporu novej ministerke kultúry Ľubici Laššákovej vo všetkých oblastiach jej pôsobenia. Informovala o tom prezidentka zväzu Anna Miklovičová.

09.04.2018 13:10
SR vláda 95. schôdza rokovanie BAX Foto: ,
Na snímke ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková.
debata (3)

„ÚNIA ako dlhodobý partner ministerstva kultúry, v rámci ktorého sa podarilo dosiahnuť veľmi dobré výsledky, najmä v oblasti sociálneho postavenia výkonných umelcov, víta zámer novej ministerky pokračovať v trende, ktorý nastolil jej predchodca Marek Maďarič. Vážime si, že sa prihlásila k efektívnemu dialógu s kultúrnou verejnosťou s cieľom prípravy a uskutočnenia systémových opatrení v rezorte kultúry, či už ide o realizáciu Stratégie a rozvoja kultúry, ako aj nadväzujúcich strategických a legislatívnych dokumentov,“ uvádza sa v stanovisku zväzu.

ÚNIA tiež vo svojom vyhlásení podporila snahu ministerky „zlepšiť sociálne postavenie kultúrnych pracovníkov v spoločnosti, hľadanie nových zdrojov financovania kultúry prostredníctvom sponzoringu a v neposlednom rade posilnenie regionálnej kultúry.“

ÚNIA zastupuje a reprezentuje výkonných umelcov umeleckých inštitúcií z celého Slovenska, ako sú Slovenské národné divadlo, Slovenská filharmónia, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Štátna filharmónia Košice, Štátne divadlo Košice, Štátna opera Banská bystrica, Štátny komorný orchester Žilina a ďalšie.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubica Laššáková