V Košickom krematóriu bola posledná rozlúčka s Pavlom Paškom

S bývalým predsedom Národnej rady SR a podpredsedom strany Smer Pavlom Paškom sa dnes do košického krematória prišlo rozlúčiť niekoľko stoviek ľudí. Smútočný prejav predniesol generálny manažér strany Smer Viktor Stromček, ktorý bol nielen spolupracovníkom, ale aj osobným priateľom Pašku a jeho rodiny.

10.04.2018 17:44
debata (16)

„Jeho náhly odchod bol pre mnohých šokom. Pavol Paška prekypoval energiou a ľudskosťou. Takto si ho budeme pamätať,“ povedal Stromček.

V príhovore Stromček priblížil jeho život a kariéru ako podnikateľa aj ako politika. „Bol pre mnohých vzorom. Vždy dodržal dané slovo, vedel odpúšťať a bol veľkorysý, dobrosrdečný. Mal priateľov na Slovensku, aj po celom svete. Poznali ho mnohí politici a štátnici, diplomati, ktorí si ho vážili a rešpektovali. Budeme na neho spomínať ako na predsedu parlamentu, podpredsedu strany Smer, ako na významného stredoeurópskeho politika, na moderného sociálneho demokrata, lokálpatriota, Košičana,“ povedal Stromček.

V dobrom spomína Pavla Pašku aj Zdenko Trebuľa, ktorý bol dvanásť rokov predsedom Košického samosprávneho kraja. Pašku poznal nielen ako politika, ale ešte v 90. rokoch spolu podnikali. „Pre mňa to bol jeden z najschopnejších ľudí, ktorých som v živote stretol. No v takýchto momentoch by sme sa mali zamýšľať. Áno, človek ak robí, robí aj chyby. Mnohí ľudia by sa mali zamyslieť, pretože Paška urobil veľmi veľa pre Slovensko i pre Košice,“ povedal Trebuľa.

Na pohrebe nechýbali ani predstavitelia vlády za stranu Smer na čele s predsedom Petrom Pellegrinim. Medzi smútočnými hosťami boli aj predseda Smeru Robert Fico, predseda strany Most-Híd Béla Bugár a predseda parlamentu i SNS Andrej Danko, či predsedníčka ústavného súdu Ivetta Macejková. Úctu mu prišili vzdať aj bývalí prezidenti SR Rudolf Schuster a Ivan Gašparovič. Prišli aj mnohí poslanci NR SR za stranu Smer, košického krajského i mestského zastupiteľstva a mnohí Košičania.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Paška #posledná rozlúčka