Za Rimavskou Sobotou sa zrazil vlak s autom, o život prišli dvaja ľudia

Za Rimavskou Sobotou v stredu skoro ráno došlo k zrážke vlaku s osobným autom. Nehoda si vyžiadala dva životy. Pod nehodu sa podľa polície pravdepodobne podpísalo meškanie do práce, ranný zhon a nedodržanie predpisov.

11.04.2018 07:49 , aktualizované: 13:30
zrážka, vlak, auto, Rimavská Sobota Foto:
Tragickú zrážku osobného auta a vlaku neprežili 2 osoby.
debata (17)

Prezídium Hasičského a záchranného zboru na sociálnej sieti uviedlo, že vo vlaku sa v tom čase nachádzalo celkom 6 osôb, ktoré neutrpeli žiadne zranenia. Železničné priecestie (SP1185), na ktorom sa odohrala nehoda, malo byť približne 3 hodiny uzavreté. K nehode došlo na železničnom priecestí v katastri obce Sabová v okrese Rimavská Sobota.

Pri nehode zahynuli 30-ročný vodič Milana a 25-ročná spolujazdkyňa Brigita, ktorá sedela za ním. Ďalšie tri ženy sú zranené. Ako polícia informovala na svojej facebookovej stránke, podľa predbežných informácií auto s manželmi a ich tromi kolegyňami pred železničným priecestím predbehlo nákladné vozidlo cez plnú čiaru, nerešpektovalo červenú signalizáciu a následne došlo k zrážke s vlakom. Vodič a mladá spolujazdkyňa zomreli na mieste. Vodičovu 26-ročnú manželku Sandru po ošetrení prepustili z nemocnice, ľahké zranenia utrpela 46-ročná Ester a na ARO je s ťažkými zraneniami 30-ročná Margita. Hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová doplnila, že ťažko zranená žena utrpela viacnásobné poranenie celého tela, tzv.polytraumu.

Presné okolnosti nehody polícia vyšetruje. Vodičov znovu upozorňujú, aby dodržiavali dopravné predpisy nielen na cestách, ale aj na železničných priecestiach.

Zástupkyňa riaditeľky na Odbore komunikácií Generálneho riaditeľstva Železníc Slovenskej republiky Ivana Popluhárová zdôraznila, že vlak bol po nehode poškodený a nepojazdný. „Prieceste bolo zabezpečené výraznou svetelnou a zvukovou signalizáciou, ktorá bola v čase nehody riadne v činnosti. Pravdepodobným vinníkom nehody je vodič, ktorý nerešpektoval výstražnú signalizáciu,“ dodala. Úsek, kde došlo k nehode, bol dopoludnia neprejazdný, doprava bola opätovne spustená o jedenástej predpoludním.

K mimoriadne tragickej nehode došlo len deň po tom, čo sa na slovenských železničných priecestiach uskutočnila preventívno-bezpečnostná akcia Stihnem-Nestihnem. Železnice SR preto opätovne vyzývajú vodičov, aby boli pri prechádzaní cez železničné priecestia mimoriadne opatrní, rešpektovali výstražnú signalizáciu a dodržiavali pravidlá prechádzania cez priecestia. Nehoda v Rimavskej Sobote bola v tomto roku šestnástou, ku ktorej došlo na železničných priecestiach u nás.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #nehoda #auto #zrážka #Rimavská Sobota