Novými štátnymi tajomníkmi sú Kamil Peteraj ml. a Jaroslav Ridoško

Štátnym tajomníkom Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR sa stal Jaroslav Ridoško. Vyplýva to z materiálu, ktorý schválila vláda. Podľa zákona o organizácii činnosti vlády štátneho tajomníka vymenúva a odvoláva vláda na návrh príslušného ministra.

11.04.2018 11:16 , aktualizované: 12:14
debata
Jaroslav Ridoško momentálne pôsobí ako poslanec Národnej rady SR za Slovenskú národnú stranu.

Miesto štátneho tajomníka na MZ sa uvoľnilo po tom, čo sa doterajšia štátna tajomníčka Andrea Kalavská stala ministerkou zdravotníctva. Jej predchodca Tomáš Drucker sa v rámci rekonštrukcie vlády stal ministrom vnútra.

Vláda odvolala generálnu tajomníčku služobného úradu Ministerstva kultúry SR Emíliu Kršíkovú a na jej post vymenovala Kamila Peteraja mladšieho. Materiál vzhľadom na svoj charakter nebol súčasťou Medzirezortného pripomienkového konania. Návrh na výmenu predložila ministerka kultúry Ľubica Laššáková (Smer). Peteraj podľa nej preukázal splnenie zákonných predpokladov na výkon funkcie.

Podľa Laššákovej ide o syna textára piesní. „Je to človek, ktorý sa celý život pohyboval v oblasti kultúry a má výborné manažérske vzdelanie, takže určite to využijem,“ zhodnotila ministerka.

debata chyba
Viac na túto tému: #štátny tajomník #Kamil Peteraj #Jaroslav Ridoško