Slováci najviac dôverujú prezidentovi Kiskovi, najmenej Kotlebovi

Verejnosť na Slovensku najviac dôveruje v pozícii lídra prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi (67 percent) a najmenej Marianovi Kotlebovi z ĽSNS (76 percent). Vyplýva to z aprílového prieskumu agentúry AKO.

11.04.2018 12:01 , aktualizované: 12:40
debata

Druhým najdôveryhodnejším politikom sa stal premiér Peter Pellegrini zo Smeru (41 percent), na delenej tretej priečke sú Béla Bugár z Mosta-Híd a Richard Sulík zo SaS (obaja 37 percent).

Na štvrtom mieste skončil predseda parlamentu zo SNS Andrej Danko (35 percent), piatom Boris Kollár zo Sme rodina (34 percent), šiestom Igor Matovič z OĽaNO (32 percent) a siedmom Alojz Hlina z KDH (28 percent). Ôsme miesto obsadil expremiér Robert Fico zo Smeru (24 percent). Deviate miesto v dôveryhodnosti obsadil Marian Kotleba z ĽSNS (21 percent).

Druhým najviac nedôveryhodným lídrom je pre verejnosť po Kotlebovi (76 percent), expremiér Fico (72 percent). Na treťom mieste v rebríčku nedôveryhodnosti skončil Matovič (63 percent), štvrtom Kollár (61 percent), piatom Sulík (60 percent), šiestom Danko (59 percent) a siedmom Bugár (58 percent). Ôsme miesto obsadil premiér Pellegrini (51 percent), deviate Hlina (45 percent) a desiate Kiska (31 percent).

Agentúra AKO uskutočnila prieskum v dňoch od 4. do 7. apríla 2018 formou telefonického dopytovania na vzorke 1000 respondentov. Otázka znela: „Prečítam vám v náhodnom poradí mená niektorých politikov, a vy, prosím, pri každom z nich povedzte, či je daný politik pre vás dôveryhodný alebo nie.“ Respondent sa vyjadroval ku každému prečítanému politikovi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #dôveryhodnosť politikov #ako