Noví majitelia v Pravde

Podnikateľ a senátor Ivo Valenta spolu s mediálnym magnátom Michalom Voráčkom, noví majitelia spoločnosti P E R E X, a. s., ktorá vydáva denník Pravda a prevádzkuje webové portály pravda.sk, varecha.sk, birdz.sk, avizo.sk a moment.sk, navštívili v stredu vydavateľstvo a redakciu. Bol s nimi aj Ján Svoboda, podpredseda predstavenstva spoločnosti OUR MEDIA SR, a. s.

11.04.2018 18:43
Michal Voráček, Ivo Valenta, Foto: ,
Podnikateľ a senátor Ivo Valenta (vľavo) spolu s mediálnym magnátom Michalom Voráčkom pred sídlom spoločnosti P E R E X, a. s, v Bratislave.

Spoločnosť OUR MEDIA SR, a. s. sa stala pred niekoľkými týždňami jediným vlastníkom vydavateľstva P E R E X, a. s. a tým aj majiteľom najčítanejšieho mienkotvorného denníka Pravda.

Podnikateľ a senátor Ivo Valenta (vpravo)  pri... Foto: Robert Hüttner, Pravda
Ivo Valenta Podnikateľ a senátor Ivo Valenta (vpravo) pri rozhovore s redaktormi denníka Pravda.

Stopercentným akcionárom OUR MEDIA SR je česká spoločnosť OUR MEDIA a.s., ktorú vlastní podnikateľ a senátor Ivo Valenta spolu s mediálnym magnátom Michalom Voráčkom. Do portfólia OUR MEDIA a.s. patrí niekoľko regionálnych televízií v Českej republike, Regionální televize CZ, televize Praha TV, televize TVS, TV Brno1 a webový portál ParlamentníListy.cz vrátane jeho slovenskej verzie.

Podnikateľ a senátor Ivo Valenta (vpredu) v... Foto: Pravda, Robert Hüttner
Ivo Valenta Podnikateľ a senátor Ivo Valenta (vpredu) v redakcii denníka Pravda spolu s Jánom Svobodom (celkom vľavo), podpredsedom predstavenstva spoločnosti OUR MEDIA SR, a. s., a mediálnym magnátom Michalom Voráčkom (vzadu).

Pravda je najčítanejší mienkotvorný denník na Slovensku. Denne ho číta šesť percent slovenskej populácie, čo je viac ako 260-tisíc ľudí. Vyplýva to z prieskumu MML–TGI uskutočneného od januára do decembra 2017 spoločnosťou MEDIAN SK. Údaje o čítanosti vychádzajú z premennej – čítal(a) posledné vydanie. Pravda je súčasne najpredávanejší mienkotvorný denník na Slovensku. Priemerný denný predaj Pravdy v roku 2017 bol 36 277 výtlačkov. Webový portál pravda.sk v mesiaci marec 2018 dosiahol 1 608 116 RÚ. Webové portály vydavateľstva P E R E X, a.s, v mesiaci marec 2018 dosiahli spolu 1 677 096 RÚ.

chyba
Viac na túto tému: #denník Pravda #Ivo Valenta #Michal Voráček #OUR MEDIA SR