Minister obrany Gajdoš zrušil súťaž na nákup 3D radarov

Minister obrany Peter Gajdoš (SNS) zrušil medzinárodnú súťaž na obstarávanie štyroch 3D radarov za zhruba 60 miliónov eur bez DPH, ktorá bola vyhlásená ešte v júni 2015.

12.04.2018 12:20 , aktualizované: 12:36
Peter Gajdoš Foto: ,
Minister obrany Peter Gajdoš.
debata (3)

Súťaž bola neúspešná, lebo žiaden z uchádzačov nesplnil kvalifikačné podmienky, informoval Gajdoš.

„Po zverejnení tejto informácie vo vestníkoch bude súťaž oficiálne ukončená. Vzhľadom na to, že tender sa za takmer tri roky nepodarilo ukončiť, rádiolokátory chceme obstarať formou vláda – vláda. V najbližších dňoch predložíme tento návrh riešenia vláde SR,“ uviedol minister obrany.

Ďalej uviedol, že nové obstarávanie tentokrát na medzivládnej úrovni bude rozšírené aj o radary krátkeho a blízkeho dosahu. Celková cena by tak mala oproti očakávaným nákladom narásť dvojnásobne. Obrana plánuje rozbehnúť rokovania na úrovni vláda-vláda so šiestimi krajinami.

Najneskôr do 29. júna minister plánuje predložiť návrh riešenia nadzvukového letectva, ďalej materiál o bojových obrnených vozidlách 8×8, ktorý sa v súčasnosti podrobuje vojskovým skúškam.

Gajdoš má ambíciu doplniť výzbroje OS SR o 25 kusov samohybných kanónových húfnic 155 mm ShKH Zuzana 2 cez štátny podnik Konštrukta Defence a.s.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Gajdoš #modernizácia slovenskej armády