Zomrel publicista a jeden zo zakladateľov NOVA Robert Žitňanský

Vo veku 40 rokov zomrel vo štvrtok (12.4.) podvečer publicista, analytik, bývalý novinár a jeden zo zakladateľov strany NOVA Robert Žitňanský. Na sociálnej sieti o tom informovala jeho manželka, europoslankyňa Jana Žitňanská.

13.04.2018 07:01 , aktualizované: 09:31
Robert Žitňanský Foto: ,
Robert Žitňanský na zábere z 24. júl 2012.
debata (75)

Robert Žitňanský bol v rokoch 1998 až 1999 poradcom podpredsedu vlády SR pre ekonomiku. V minulosti pracoval pre časopis .týždeň, ktorý v roku 2004 spoluzakladal, televíziu TA3 či denník Sme. Počas prvej vlády Mikuláša Dzurindu bol poradcom podpredsedu vlády Ivana Mikloša. V roku 2013 stál pri vzniku politického hnutia NOVA. V roku 2015 politické aktivity ukončil.

Vlani v máji ho v Bruseli zrazilo auto, vládny špeciál ho neskôr previezol na Slovensko. Podľahol následkom zranení, ktoré utrpel práve pri tejto nehode.

Študoval na Filmovej a televíznej fakulte Vysokej školy múzických umení, neskôr aj na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre, Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave a Univerzite Komenského v Bratislave. Neskôr pracoval ako analytik v Inštitúte pre dobre spravovanú spoločnosť.

Jeho otcom je Eduard Žitňanský, manžel bývalej ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej.

Exposlanec NR SR Daniel Lipšic a Robert... Foto: SITA, Diana Černáková
lipšic, žitňanský Exposlanec NR SR Daniel Lipšic a Robert Žitňanský na zábere z júla 2012.
75 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #novinár #TV Nova #analytik #publicista #Robert Žitňanský